Lekari "ustali" zbog silovanja i ubistva koleginice: Protesti širom zemlje

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Protest lekara u gradovima širom Indije zbog silovanja i ubistva lekarke

Lekari u bolnicama u nekoliko gradova u Indiji prekinuli su danas svoj rad zbog protesta protiv navodnog silovanja i ubistva 31-godišnje doktorke u gradu Kalkuta.

Lekari su protest započeli juče, tražeći pravdu za žrtve i bolju zaštitu na radnom mestu, prenosi Rojters.

Danas se protestu pridružilo više od 8.000 lekara u zapadnoj državi Maharaštra, zaustavljajući rad u svim bolničkim odeljenjima osim hitnih službi, navode mediji.

U Nju Delhiju, lekari su, sedeći ispred gradske bolnice, držali transparente na kojima je pisalo: "Lekari nisu vreće za udaranje".

Slični protesti održani su u gradovima kao što je Laknau, glavni grad najnaseljenije države Utar Pradeš, i u turističkom letovalištu, državi Goa.

"Teški radni uslovi i nasilje na radnom mestu su realnost", navodi Indijsko medicinsko udruženje koje je ujedno i najveća grupa lekara u zemlji, u saopštenju ministru zdravlja J.P. Nadi.

Doktori smatraju da je njihovo radno okruženje nesigurno uprkos tome što je osumnjičeni za silovanje i ubistvo lekarke uhapšen i uprkos tome što je smenjen dekan Medicinskog fakulteta gde se incident i dogodio.

Načelnik policije Vinet Kumar Gojal rekao je novinarima da je protiv osumnjičenog registrovan slučaj prema odredbama zakona koji se odnosi na silovanje i ubistvo.

Glavni ministar Zapadnog Bengala Mamata Banerje rekla je novinarima da je državnoj policiji dala rok do nedelje da završi istragu ili će je predati saveznim agencijama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ljudi napravili totalni haos na ulicama Dablina zbog napada kod škole u kome su povređena deca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA