Otac, koji je ostavio ćerku (2) u vrelim kolima, cvileo kada je saznao da je mrtva: Policiji rekao sedam reči

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Policajci su pronašli devojčicu koja je bila u beživotnom stanju u Kristoferovom automobilu, gde ju je navodno ostavio dok je u kući igrao igrice

Očajni otac, koji je svoju ćerku Parker Šoltes ostavio u kolima dok je navodno igrao igrice, prilikom saznanja da je njegova dvogodišnja devojčica mrtva, imao je izuzetno tužnu i dramatičnu reakciju.

Kristofer Šoltes (37) iz Arizone, pao je na kolena kada su mu policijski službenici rekli da je njegova ćerkica ostala u kolima i umrla nakon što ju je zaboravio.

Ovaj 37-godišnji otac je optužen za ubistvo prvog stepena, ali se izjasnio da nije kriv po optužbama.

"Ne mogu da verujem. O moj Bože", čuje se kako otac cvili na snimku prilikom hapšenja.

Policajci su pronašli devojčicu koja je bila u teškom stanju i onesvešćena u očevom automobilu, gde ju je navodno ostavio dok je u kući igrao igrice.

Na snimku njegovog hapšenja, on u panici korača po svojoj kući dok policija i bolničari očajnički pokušavaju da ožive dvogodišnje dete. Tog dana, temperatura van vozila je dostigla 43 stepeni Celzijusa.

Njegovo dvoje dece reklo je policiji da je celo popodne igrao "soni". Snimci nadzornih kamera iz komšiluka pokazali su da je možda bila ostavljena više od tri sata, piše Metro.

Christopher , Parker Erika Scholtes Foto: Pima County Sheriff's Office

Policijska istraga je otkrila da je 37-godišnji muškarac ostavio usnulu ćerku u terencu nakon odlaska u kupovinu 9. jula, dok je klima u automobilu radila.

Tokom ispitivanja je rekao da nije želeo da je budi, ali da je posle zaboravio na nju. Tek je shvatio da je nema kada je njegova supruga došla kući što je bilo prekasno.

Automobil je imao mogućnost za odloženo gašenje što znači da je motor radio 30 minuta, ali nakon toga se ugasio, a sa njim i klima.

Tokom svog intervjua, Šoltes je rekao da nije želeo da budi devojčicu, pa je ostavio motor da radi sa uključenom klimom.

Druge dve ćerke su izjavile su da ih je otac takođe često ostavljao u kolima bez nadzora dok je ulazio u kuću. Kristofer je priznao policiji da je, iako je ostavio uključenu klimu, bio svestan da će se ona isključiti posle pola sata.

Na prethodnom pojavljivanju pred sudom, navodni ubica se suočio sa optužbama i za ubistvo i za ugrožavanje dece. Njegova supruga se zamolila za njegovo oslobađanje dok je čekao suđenje, nazivajući smrtonosnu grešku "velikom greškom".

"Samo vas pitam da li možete da mu dozvolite da dođe kući kako bismo svi mogli da započnemo proces tugovanja, kako bi mogao da sahrani našu ćerku sa nama ove nedelje i da zajedno prođemo kroz ceo proces kao porodica", molila je žena sudiju.

"Ovo je bila velika greška. Samo želim da devojke vide svog oca – da ne moram da im kažem večeras da će morati da izdrže još jedan gubitak.", insistirala je Erika Šoltes.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA