Otac, koji je ćerku (2) ostavio da umre u automobilu, ovako je reagovao kad je policija došla: Snimljeno sve

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Dvogodišnju devojčicu je pronašla majka, kada se vratila kući oko 16 časova. Dete je bilo u vozilu u kojem nije bio uključen klima uređaj

Otac, koji je ćerku (2) ostavio da umre u vrelom automobilu u Arizoni, snimljen je u trenutku kada se policija pojavila na njegovim vratima.

Kristofer Šolts (37), koji je igrao video-igrice dok mu je dete umiralo u vozilu, postao je napadan i govorio: "Dakle, tretiraćete me kao ubicu?".

Šolts je paničio kada je policija došla u njegov dom 9. jula, a nakon što je njegova ćerkica Parker (2) pronađena gotovo bez znakova života u vozilu. Tada je tvrdio da ju je ostavio u automobilu sa uključenom klimom "na samo pola sata, jer nije hteo da je budi".

"Dakle, tretiraćete me kao ubicu?", povišenim je tonom rekao inspektorima, a nakon što su mu saopštili da bi kuća mogla da bude proglašena za mesto zločina, pokazuju snimci kamera sa uniformi policajaca.

Kada je policija prvi put stigla u kuću i pokušavala da spase devojčicu, Šolts je delovao uznemireno, držao se za glavu i koračao je po kući, pokazuje video snimak.

"Molim te, dušo, molim te", preklinjao je u jednom trenutku, kasnije slomljenim glasom izgovorivši: "Ne mogu da verujem u ovo".

"Ona je vrela, učinićemo sve što možemo", govorila je policija ocu dok je on rukama prekrivao lice.

Malu Parker je pronašla majka, kada se vratila kući oko 16 časova. Dete je bilo u vozilu u kojem nije bio uključen klima uređaj.

Na snimku se čuje kako otac govori policiji da je ćerku ostavio napolju "ne više od 30 do 45 minuta" i da ju je "sve vreme proveravao". Međutim, u sudskim dokumentima se navodi da se sumnja da je dete bilo ostavljeno u verlom vozilu duže od tri sata, da on nije izlazio iz kuće, te da je imao naviku da svoje tri ćerke ostavlja u automobilu.

"Rekla sam ti da prestaneš da ih ostavljaš u automobilu. Koliko puta sam ti rekla?", stoji u poruci koju mu je poslala supruga Erike Šolts nakon tragedije.

Druge dve Kristoferove ćerke su rekle policiji da ih je "tata redovno ostavljao napolju u automobilu", pošto nije želeo da bude ometan dok igra igrice ili odlaže hranu, dok bi deca napolju plakala.

Kristoferova ćerka (16) iz prethodnog braka rekla je za KVOA-TV da ju je Šolts ostavljao samu u automobilu bez hrane i po nekoliko sati i tako je bilo sve dok brigu o njoj nije preuzeo Centar za socijalni rad. Ona kaže da je iznenađena što se ovakva tragedija nije ranije dogodila.

Šolts je na sudu negirao optužbe za ubistvo i trenutno je na slobodi. Prethodno je njegova supruga molila sudiju da ga pusti kući "kako bi porodica mogla da tuguje za umrlom Parker".

(Telegraf.rs)

Video: Požar na Atici i dalje besni: Drama u Grčkoj ne prestaje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    12. avgust 2024 | 12:21

    U zatvoru ce se izleciti od igranja igrica. Monstrum!

  • Lol

    12. avgust 2024 | 14:32

    Ono kad žene nađu tipa koga brak i porodica ne zanima i rađaju mu decu i forsiraju ga sve vreme da živi životom koji ne želi jer tako je red.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA