Otkriveno ko su putnici poginuli u avionskoj nesreći u Brazilu: Najmanje osam onkologa bilo na letu

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Zvaničnik Regionalnog medicinskog saveta rekao je da može da potvrdi smrt osam lekara

Najmanje osam onkologa, koji su išli na onkološku konferenciju, poginulo je u avionskoj nesreći u brazilskom Vinhedu u petak, rekao je zvaničnik.

Dvomotorni avion ATR 72 sa 58 putnika i četiri člana posade uputio se ka međunarodnom aerodromu Gvaruljos u Sao Paulu kada se srušio u Vinhedou, saopštila je avio-kompanija Voepass, koja je upravljala avionom.

Ekipe Hitne pomoći potvrdile su u subotu da su pronašle posmrtne ostatke svih 62 žrtve, uključujući i nestalu osobu za koju je kasnije otkriveno da se nalazi u avionu.

Zvaničnik Regionalnog medicinskog saveta rekao je da može da potvrdi smrt osam lekara.

"Ovi doktori su išli na konferenciju za onkologe. To su bili ljudi koji su svoje živote posvetili spasavanju drugih", rekao je Eduardo Baptistela, prenosi Daily mail.

On je dodao da je na konferenciju na letu trebalo da putuje ukupno 15 lekara, ali je njih sedam otputovalo ranije.

Bolnica za rak Uopeccan u Kaskavelu potvrdila je za BBC Brazil da su među poginulima i dva lekara pripravnika.

Guverner države Parana Ratinjo Junior je takođe rekao da je najmanje osam lekara bilo na letu, kao i da je broj poginulih uključivao i četiri profesora na univerzitetu Unioeste u zapadnoj Parani, piše Independent.

Spasioci i brazilske ekipe hitne pomoći saopštile su da su tela većine žrtava – 34 muškarca i 28 žena – prebačena u policijsku mrtvačnicu u Sao Paulu radi identifikacije.

Tela pilota i kopilota identifikovana su ranije u subotu, rekao je Dario Pačeko, gradonačelnik Vineda.

Među žrtvama su četiri osobe sa dvojnim državljanstvom, tri Venecuelanca i jedna Portugalka, saopštio je regionalni prevoznik Voepass.

Vatrogasci na mestu nesreće rekli su da zvaničnici koriste dodeljena sedišta, fizičke karakteristike, dokumenta i stvari kao što su mobilni telefoni da identifikuju žrtve.

Članovi porodica žrtava odvode se u Sao Paulo kako bi dali uzorke DNK za pomoć u identifikaciji posmrtnih ostataka, rekao je državni koordinator za civilnu odbranu Henguel Pereira.

Među žrtvama su četiri osobe sa dvojnim državljanstvom, tri Venecuelanca i jedna Portugalka, saopštili su zvaničnici Veopasa.

(Telegraf.rs)

Video: Nađen Kimbo za kog je vlasnik nudio 1.000 evra: Njegova najmlađa vlasnica ga grli i ljubi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA