Anabelu napala ajkula tokom ronjenja u Belizeu: Otišla da "malo otpliva", predator je iskasapio

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Anabela je uspela da se izbori sa napadom najbolje što je mogla, ali je teško povređena u borbi", navodi se na stranici koja prikuplja novčanu pomoć

Petnaestogodišnja devojčica iz Aspena, u Koloradu, teško je povređena u napadu ajkule tokom ronjenja u Belizeu ove nedelje, prema izveštajima i stranici za prikupljanje sredstava koja je postavljena za tinejdžera.

Anabela Karlson je bila upravo završila ronjenje sa svojom porodicom i turističkom grupom i vratila se na turistički čamac, ali kada se odlučila da skoči nazad u vodu da "malo otpliva" napala ju je ajkula.

Tinejdžerka je izgubila nogu u napadu, rekla je obalska straža Belizea za ABC Nevs.

"Tada se desio nezamislivi susret. Šanse su jako male da bi se to moglo da se dogodi. Taj nezamislivi susret je bio napad ajkule. Bila je to veoma agresivna, veoma traumatična, terorom puna borba za njen život", navodi se na stranici za prikupljanje sredstava.

"Anabela je uspela da se izbori sa napadom najbolje što je mogla, ali je teško povređena u borbi", navodi se na stranici koja prikuplja novčanu pomoć.

Karlsonova je prebačena u bolnicu u Belize Sitiju.

"Brza akcija tima Hitne pomoći u Belizeu joj je spasila život", navodi se, piše Fox News.

Karlson je od tada vraćena u SAD, gde ostaje u bolnici na nezi, navodi se na stranici za prikupljanje sredstava.

Karlsonova turistička grupa bila je u Half Moon Caieu u Hondurasskom zalivu oko 50 milja južno od Belize Citija kada je napadnuta, preneo je ABC.

"Obavešteni smo da je žrtva dobro, da je živa, da je uspela. Kolika je šteta? Još ne znamo", rekao je Andre Perez, ministar za plavu ekonomiju Belizea.

(Telegraf.rs)

Video: Mlade ajkule kružile oko lešine kita, a onda je iz dubina izronilo "čudovište": Neverovatan snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA