Grosi: Moraju se poštovati principi nuklearne bezbednosti nuklearke Kursk

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Grosi je istakao važnost poštovanja principa nuklearne bezbednosti i posebno obezbeđivanja fizičkog integriteta nuklearne elektrane (Kursk)", navedeno je u saopštenju, saopštio je Rosatom, a prenosi RIA Novosti

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi istakao je u telefonskom razgovoru sa direktorom ruske državne agencije za atomsku energiju Rosatom Aleksejem Lihačovim važnost poštovanja principa nuklearne bezbednosti nuklearne elektrane Kursk.

"Grosi je istakao važnost poštovanja principa nuklearne bezbednosti i posebno obezbeđivanja fizičkog integriteta nuklearne elektrane (Kursk)", navedeno je u saopštenju, saopštio je Rosatom, a prenosi RIA Novosti.

Dodaje se da će Grosi nastaviti da prati situaciju oko elektrane i da će obaveštavati o razvoju događaja.

Grosi i Lihačov su naveli da se situacija oko nuklearke Kursk poslednjih dana znatno zakomplikovala i da postoji velika opasnost od ukrajinskih napada.

U četvrtak su na teritoriji nuklearne elektrane Kursk pronađeni fragmenti oborenih projektila, navodi agencija.

Moskva je saopštila su Oružane snage Ukrajine 6. avgusta pokušale da zauzmu delove Kurske oblasti, a načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov izjavio je u sredu da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine dublje u region.

U Kurskoj oblasti uvedena je vanredna situacija na federalnom nivou nakon ukrajinskih napada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Kako izgleda granatirana nuklearka u Zaporožju: Evo šta je ostalo posle udara ruske vojske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA