Blinken: Eskalacije na Bliskom istoku nisu u interesu nijedne strane

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Blinken je istakao hitnu potrebu da se postigne prekid vatre u Gazi kojim bi bili oslobođeni taoci u Gazi i kojim bi se stvorili uslovi za širu regionalnu stabilnost

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u telefonskom razgovoru sa izraelskim ministrom odbrane Joavom Galantom da eskalacija tenzija na Bliskom istoku nije "u interesu nijedne strane", istovremeno naglašavajući potrebu za prekidom vatre u Gazi, saopštio je jutros Stejt department.

"Sekretar je ponovo potvrdio posvećenost Sjedinjenih Američkih Država bezbednosti Izraela i razgovarao o tome kako eskalacija nije u interesu nijedne strane", navedeno je u saopštenju, a prenosi Rojters.

Blinken je istakao hitnu potrebu da se postigne prekid vatre u Gazi kojim bi bili oslobođeni taoci u Gazi i kojim bi se stvorili uslovi za širu regionalnu stabilnost.

Rizik od eskalacije sukoba na Bliskom Istoku povećan je nakon nedavnih ubistava političkog lidera militantne grupe Hamas Ismaila Hanijeha u Iranu i vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izrael vratio avione u bazu nakon odbrane neba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. avgust 2024 | 09:45

    ESKALACIJA DONOSI TRAJNE POSLEDICE ZA NAROD I SVETSKU EKONOMIJU!!! STOP RATU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA