Očevici pada aviona u Brazilu: Sagnula sam glavu i počela da se molim. Srećom niko od stanovnika nije stradao

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tokom poslednjih 60 sekundi leta transponder letelice je prenosio vertikalnu brzinu između 2.4 i 7.3 kilometra u minuti

Tragedija u Brazilu kada se srušio avion tipa ATR-72 sa 58 putnika i članova posade dogodila se oko 13,30 sati po lokalnom vremenu! Avion se srušio nedaleko od grada Sao Paolo i prema navodima brazilskog predsednika Luisa Inacija Lula da Silve nema preživelih.

Na društvenim mrežama se ubrzo pojavilo nekoliko snimaka koji pokazuju kako avion pada na zemlju gotovo pravo nošen gravitacijom, nakon čega je došlo do požara.

Prema izveštajima civilne zaštite Brazila, a koje je preneo "CNN", letelica se srušila na više kuća i pukom srećom niko od stanovnika nije nastradao. Dopisnica CNN Julia Vargas Džons telefonom je razgovarala sa jednom ženom koja je videla kako se avion srušio.

"Ručala sam u kuhinji kada sam videla avion kako pada. Bila sam preplašena. Sagnula sam glavu i počela da se molim", rekla je neimenovana žena i nastavila:

"Nakon pada aviona došlo je do panike u gradu".

Vlasti su evakuisale sve koji žive u blizini mesta pada vaiona, blokirani su putevi. Gradske vlasti u Valinhosu potvrdile su da je samo jedna kuća oštećena u stambenom području gde se dogodila nesreća.

Internet sajt "Flightradar24" je u međuvremenu objavio detalje leta. Letelica koja se srušila stara je 14 godina i napravljena je 2010. Avion je krenuo iz Kaskavela u južnom Brazilu i bio je na putu za Sao Paolo. Poslednji signal primljen od od aviona otprilike sat i po nakon poletanja.

Brazil pad aviona Putanja leta i mesto udesa aviona koji se srušio Foto:Tanjug/AP

Tokom poslednjih 60 sekundi leta njegov transponder je prenosio vertikalnu brzinu između 2.4 i 7.3 kilometra u minuti.

Istražitelji će morati da utvrde šta se dogodilo i kako je pilot izgubio kontrolu nad avionom.

"Ne znamo da li je došlo do sudara u vazduhu ili je došlo do kvara motora. Jednostavno nemamo dovoljno činjenica", rekao je Peter Gec, vazduhoplovni analitičar CNN.

(Telegraf.rs)

Video: Mladić uživo prenosio let, pa usnimio poslednje trenutke života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA