Izraelska televizija emitovala snimak navodnog silovanja palestinskog zatvorenika

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Bela kuća i Ujedinjene nacije snažno su osudile navodno zlostavljanje i pozvale izraelske vlasti da istraže navode o seksualnom nasilju

Izraelski televizijski kanal objavio je snimak nadzorne kamere na kojem se navodno vidi kako vojnici Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) seksualno zlostavljaju palestinskog zatvorenika.

Na snimku se vidi desetine zatvorenika kako leže licem na podu sa rukama na potiljku, a izraelski vojnici odvode jednog od njih u ugao prostorije zatvora Sda Timan.

Kako navodi Skaj njuz, čini se da tri vojnika koriste štitove da blokiraju pogled, dok policijski pas laje na zatvorenika sa otprilike metra udaljenosti.

Bela kuća i Ujedinjene nacije snažno su osudile navodno zlostavljanje i pozvale izraelske vlasti da istraže navode o seksualnom nasilju nad Palestincima u izraelskim zavorima.

U zatvoru u izraelskom regionu Nedev, palestinski zatvorenici su zadržani bez optužbe i nemaju pristup advokatima, dok ih nadgledaju vojnici IDF-a i pripadinici izraelske policije.

U gostovanju na izraelskom Kanalu 12, krajnje desničarski novinar Jehuna Šlesinger zagovarao je silovanje Palestinaca kao zvaničnu politiku u izraelskim zatvorima kao ''sredstvo odvraćanja'' od potencijalnih napada u budućnosti, piše Midl ist monitor.

"Zato što oni to zaslužuju, i velika je osveta koju treba da im damo. Prosto je šteta što to ne radimo na institucionalizovan način kao deo propisa za mučenje zatvorenika", izjavio je Šlesinger.

Izraelski vojnici su grupno silovali jednog palestinskog zatvorenika u zatvoru Sde Timan u pustinji Negev na jugu Izraela, a osmorica rezervista se nalaze u pritvoru čekajući suđenje, preneli su izraelski mediji krajem jula.

Hapšenje rezervista dovelo je do upada krajnjih desničara u izraelsku vojnu bazu, a u odbranu vojnika stali su ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben Gvir i neki članovi partije premijera Benjamina Netanijahua.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izraelski vojnik prolazi kroz jedan od Hamasovih podzemnih tunela i izlazi u bolnici u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nessa

    9. avgust 2024 | 17:43

    znaci ne verujem..siluju muskarci muskarce..dokle je to dosla gej populacija..da budu vojnici i da siluju druge ljude?pa mene da siluju./..ziveo bi samo da ih nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA