Mlada učiteljica umrla sa nožem u grudima, istražitelji tvrde da je samoubistvo: Porodica ide ponovo na sud

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Porodica ne veruje u zvaničnu verziju samoubistva sa 20 uboda nožem

Otac učiteljice koja je pronađena mrtva sa 20 ubodnih rana na telu izjavio je da je njegova porodica "vrlo uzbuđena" što je Vrhovni sud Pensilvanije pristao da ponovo razmotri njen slučaj.

Slučaj Elen Grinberg je prvobitno označen kao samoubistvo, što njena porodica osporava. Oni veruju da je ubijena i žele da se slučaj ponovo otvori, piše Newsweek.

Krvavo telo Elen Grinberg (27) pronađeno je u sedećem položaju na podu kuhinje njenog stana u Filadelfiji 26. januara 2011. godine. Imala je 10 ubodnih rana na zadnjem delu glave i vrata, kao i 10 na stomaku, abdomenu i grudima. Nož od 25 centimetara i dalje je bio u njenom telu.

Njen verenik, Sem Goldberg, rekao je policiji da je, kada nije mogao da uđe u stan, nasilno otvorio vrata i pronašao je na podu. Njegov poziv hitnoj pomoći kasnije je objavljen od strane policije.

U tom pozivu, operater mu više puta govori da ostane smiren. On im kaže da je upravo pronašao nož koji je još uvek bio zaboden u njene grudi. Operater mu savetuje da ne pokušava reanimaciju zbog opasnosti od pomeranja noža. Zatim ga obaveštava da su bolničari na putu.

Njen otac, Džošua Grinberg, rekao je za Newsweek da su on i njegova porodica oduševljeni što je sud preduzeo neobičan korak i odlučio da razmotri slučaj. Sud je u utorak saopštio da će ispitati da li porodica ima pravni osnov da ospori medicinski izveštaj.

"Veoma smo uzbuđeni zbog ovoga, ali nemamo pravno iskustvo. Samo nastavljamo zbog Elen", rekao je Džošua Grinberg.

On je rekao da će sud razmotriti samo njihov pravni osnov, a ne same činjenice u slučaju, ali da je to ipak veliki korak napred.

Grinberg i njegova supruga su 2019. godine tužili kancelariju medicinskog istražitelja, ali je Sud Komonvelta Pensilvanije odbio njihov slučaj prošlog septembra. Vrhovni sud Pensilvanije je usvojio njihovu žalbu, ističući da je to "pitanje od državnog značaja."

Džošua i Sandra Grinberg, roditelji Elen Grinberg čija smrt od 20 uboda nožem je proglašena samoubistvom Foto: DAVID SWANSON / Newscom / Profimedia

Sud će razmotriti da li "izvršitelji i administratori imanja imaju pravo da ospore pogrešan nalaz zabeležen na umrlici pokojnika."

Sud je primetio da nalaz medicinskog istražitelja "predstavlja prepreku ili značajnu prepreku za dobijanje nadoknade za žrtve, restitucije ili za odštetu zbog nepravedne smrti, kao i za privatne krivične prijave."

Asistent medicinskog istražitelja u Filadelfiji je prvobitno presudio da je njena smrt bila ubistvo, ali je promenio nalaz u samoubistvo nakon konsultacija sa policijom i tužiocima.

Džošua Grinberg je rekao da njegova porodica nikada nije verovala da je Elen izvršila samoubistvo.

"Ona jednostavno nije bila takva osoba i mrzela je bol — čak nije htela ni da probuši uši kao devojčica", rekao je. "Sva istraživanja koja sam video pokazuju da žene ne izvršavaju samoubistva nasilnim sredstvima, obično to čine uzimanjem tableta ili na slične načine. Ništa u ovom slučaju nikada nam nije imalo smisla."

Dodao je da je on i njegova supruga bili sumnjičavi kada je privatni detektiv rekao da će preuzeti slučaj besplatno.

"Prvo što je rekao bilo je: 'Ne želim novac.' I to je bilo tačno. Nikada nije tražio ništa. Plaćam mu samo parking i (gorivo), i slične stvari. To nam je pomoglo da nastavimo dalje", rekao je Grinberg.

Dodao je da Vrhovni sud Pensilvanije prihvata samo oko 100 od 3.000 zahteva godišnje, pa porodica oseća da se njihov slučaj shvata ozbiljno. Njihov advokat priprema pravne podneske za sud.

(Telegraf.rs)

Video: Nađen Kimbo za kog je vlasnik nudio 1.000 evra: Njegova najmlađa vlasnica ga grli i ljubi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA