Ukrajina: Izvršili smo još jedan uspešan napad na ciljeve u Rusiji

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

U saopštenju je potvrđeno i da su ukrajinske snage napale položaje ruskih PVO jedinica "raspoređenih na privremeno okupiranoj teritoriji Donjecke oblasti"

Ukrajinski mediji preneli su danas da su Odbrambene snage Ukrajine "zadale još jedan udarac važnim ciljevima neprijatelja na teritoriji Ruske Federacije", ističući da je pogođen ruski aerodrom u Lipeckoj oblasti.

"Odbrambene snage Ukrajine su izvršile udar na aerodrom Lipeck (Lipecka oblast, Ruska Federacija). U toku napada navođenim avionskim bombama pogođena su vojna skladišta i niz drugih objekata u blizini aerodroma. Evidentirano je više požara i veći broj detonacija. Poznato je da su na aerodromu Lipeck raspoređeni avioni Su-34, Su-35 i MiG-31 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Rezultati štete se procenjuju", navodi se u poruci koju je na Fejsbuku objavila pres-služba Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, prenosi agencija Ukrinform.

U saopštenju je potvrđeno i da su ukrajinske snage napale položaje ruskih PVO jedinica "raspoređenih na privremeno okupiranoj teritoriji Donjecke oblasti".

"Konkretno, borbena dejstva su izvršena protiv tri neprijateljska radara: dva iz PVO sistema S-350 i jedan iz S-300. Potvrđeno je precizno pogađanje i uništenje jednog radara protivvazdušne rakete S-350. Što se tiče druga dva cilja, informacije se trenutno razjašnjavaju".

Agencija Rojters je prenela da je u ukrajinskom napadu pogođeno i rusko vojno skladište sa navođenim projektilima, da su u napadu učestvovale raketne jedinice, snage za specijalne operacije, službe bezbednosti Ukrajine kao i da su korišćeni "bespilotni sistemi Oružanih snaga Ukrajine".

Ruski regionalni načelnik Igor Artamonov objavio je danas da je najmanje šest osoba ranjeno u napadu ukrajinskih dronova na Lipecku oblast u kojoj je proglašena vanredna situacija, preneli su ranije ruski mediji.

Artamonov je napisao na Telegramu da su ukrajinski napadi izazvali prekide u napajanju električnom energijom nakon oštećenja objekta energetske infrastrukture.

Načelnik je precizirao da su evakuisana četiri sela, od kojih se pojedina nalaze u blizini vazduhoplovne baze.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušio se ruski avion kod granice sa Ukrajinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan K.

    9. avgust 2024 | 11:08

    Putinu će izgleda trebati kao Brežnjevu u Avganistanu 10 godina da shvati da ne može da osvoji toliku površinski veliku državu, i da pokori jedan narod koji hoće sam u svojoj kući da odlučuje o svojoj sudbini.

  • haj

    9. avgust 2024 | 10:56

    e moj putine ne vodi se rat sa plačenicima niko nije dobijo sa njima na silu se ne ratuje povuči se ne brukaj više svoj narod

  • Crni

    9. avgust 2024 | 10:54

    Obrstice ih Ukrajna ko Zec Kupus ako ovako nastave uskoro stizu do Moskve ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA