Žestok noćni napad dronovima na Rusiju: Odjekivale eksplozije, ljudi hitno evakuisani

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Evakuisana četiri sela, od kojih se pojedina nalaze u blizini vazduhoplovne baze

Rusija je u petak evakuisala ljude iz delova svoje zapadne regije Lipeck, nakon što je "masivni napad" ukrajinskih bespilotnih letelica izazvao eksplozije, prekid snabdevanja strujom, rekao je regionalni guverner Igor Artamonov.

On je dodao da je najmanje šest osoba ranjeno u napadu ukrajinskih dronova, a u oblasti je proglašena vanredna situacija.

Artamonov je napisao na Telegramu da su iz delova Lipecke oblasti jutros evakuisani stanovnici nakon napada ukrajinskih dronova koji su izazvali eksplozije i prekide u napajanju električnom energijom, nakon što je oštećen objekat energetske infrastrukture.

Načelnik je precizirao da su evakuisana četiri sela, od kojih se pojedina nalaze u blizini vazduhoplovne baze.

Agencija Interfaks je javila da je požar izbio u vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Lipecka.

Ubrzo su se društvenim mrežama počeli širiti pozivi građanima da napuste Lipeck. Lokalno stanovništvo izvestilo je o snažnim eksplozijama na vojnom aerodromu.

"Pozivi na društvenim mrežama da se evakuiše ceo grad bili su deo kampanje psihološkog rata Ukrajine", naveo je Artamonov.

On je održao sastanak operativnog štaba za otklanjanje posledica masovnog napada dronova u regionu Lipecka, saopštila je Regionalna uprava za vanredne situacije na Telegram kanalu.

Ukrajinske vlasti nisu izvestile o napadima na područje Lipecka. Snažne eksplozije i požari prijavljeni su u gradu Rilsk u Kurskoj oblasti tokom noći, objavljeno je na Telegram kanalima povezanima s Rusijom.

Eksplozije su se čule i na okupiranom Krimu, a Institut za proučavanje rata rekao je da su ukrajinska oklopna vozila napredovala 10 kilometara u regiji Kursk u prva dva dana.

Društvenim mrežama proširili su se i snimci iz Rilska koje navodno prikazuju uništenu kolonu ruskih vojnih vozila.

"Snage protivvazdšne odbrane oborile su ukupno 29 bespilotnih letelica iznad teritorija oblasti. U gradu Stari Oskol razbijeni su prozori te oštećeni krovovi, fasade i ograde na dve privatne kuće. U gradu Novi Oskol, zapalio se hangar na području industrijskog poduzeća. Službenici Ministarstva za hitne situacije koji su stigli na mesto događaja ugasili su požar", kazao je Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti.

(Telegraf.rs/Tanjug/Hina)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. avgust 2024 | 07:15

    OCEKUJEM PUTINOV NEMILOSRDAN ODGOVOR NA NAPADE NATO FASISTA!!!

  • Pera

    9. avgust 2024 | 08:39

    Svakog dana u svakom pogledu rastura ih Ukrajna ko beba zvecku ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA