Stručnjak za krokodile osuđen zbog jezivog mučenja životinja: Dobio 10 godina zatvora, detalji su užasni

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Adam Brajton proglašen je krivim za 56 krivičnih dela u vezi sa mučenjem i seksualnom eksploatacijom pasa na njegovom seoskom imanju

Ugledni stručnjak za krokodile i akademik sa Univerziteta Čarls Darvin osuđen je na više od deset godina zatvora zbog mučenja i ubijanja životinja.

Adam Robert Korden Brajton osuđen je danas u Australiji, a nakon što je prethodno priznao krivicu u vezi sa 56 slučajeva mučenja i seksualnog zlostavljanja više od 42 psa na svom seoskom imanju.

Sudija Majkl Grant rekao je da je Brajton pokazao "grotesknu" izopačenost ubivši desetine pasa.

"Vaši motivi su bili najniže i najperverznije vrste… Svaki slučaj je prekršaj sa maksimalnom kaznom… Ne mogu da zamislim ništa gore“, rekao je sudija.

Brajton je još 2014. godine počeo da muči životinje i to je neprekidno radio sve do hapšenja u aprilu 2022. godine, kada je na mrežama podelio snimak jednog od svojih iživljavanja. Tada je neko anonimno poslao snimak vlastima.

Brajton je morao da bude osuđen prema zakonima Severne teritorije o zaštiti životinja u vreme njegovog prestupa, što je najviše dve godine zatvora za tešku okrutnost sa namerom da se izazove smrt životinje. Teritorija je od tada povećala maksimalnu kaznu na pet godina.

Sudija je upozorio prisutne u sudnici da će izneti jezive detalje, koji uključuju najokrutnije zlostavljanje životinja.

"Vaša izopačenost je daleko veća nego što ljudski um može da poima", rekao je sudija Brajtonu.


Prisutni u sudnici su uzdisali od šoka i plakali kada su čuli šta je sve Brajton radio životinjama, što je dovelo do smrti najmanje 39 pasa, među kojima je bilo i devet štenaca.

Ustanovljeno je da je Brajton mučenje i ubistva životinja smišljao i planirao i da sa zverstvima ne bi stao da nije uhapšen.

Aktivisti za zaštitu prava životinja protestovali su ispred suda, držeći transparente na kojima su Brajtona nazivali "zoosadistom", kojem treba dosuditi smrtnu kaznu.

Dokazano je da je Brajton snimao svoja zverstva i potom snimke delio putem interneta, podstičući druge ljude da zlostavljaju životinje, istovremeno nudeći svoje savete kako da to urade.

On je osuđen i za posedovanje i distribuciju materijala sa najgorim oblicima seksualnog zlostavljanja maloletnih lica.

Sudija je rekao da Brajton ima devijantnu seksualnu privlačnost prema životinjama, što je eskaliralo u zoosadizam, koji je uključivao uživanje u povredi životinja.

Dva psihijatra su otkrila da Brajton ima parafilni poremećaj, ali je bio svestan da su njegovi postupci pogrešni.

Brajton je sudu poslao dopis u kojem je preuzeo odgovornost za svoja dela i izvinio se što je izazvao bol i traumu psima.

"Nema tih reči koje mogu da opišu koliko se stidim, niti da promene ono što sam uradio", naveo je u pismu.

Ne samo da je ugledni stručnjak mučio svoje pse, već je sebi obezbeđivao i nove žrtve tako što bi deci otimao pse dok ih šetaju, a kada nikog odraslog ne bi bilo u blizini.

Potom bi na društvenim mrežama i u raznim čet grupama postavljao fotografije sebe kako se seksualno iživljava nad psima. Sve je radio pod pseudonimom.

Od hapšenje Brajton je sve vreme bio u pritvoru. Mediji navode da nema dokaza da je mučio i zlostavljao reptile.

Osuđen je na deset godina i pet meseci zatvora, bez mogućnosti uslovne slobode u prvih šest meseci. Vreme provedeno u pritvoru biće mu uračunato u kaznu.

(Telegraf.rs)

Video: Otac i majka silovali decu, baba ih terala da nastave sa mučenjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA