Fatalan susret sa "peščanim đavolom": Devojke poginule dok su skakale padobranom, udarile u čudan fenomen

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Blek i njena instruktorka Devrej LaRicia Čejs (28) udarile u dva prašnjava đavola dok su se spremale da slete 2. avgusta, nakon čega su doživele turbulencije

Kajla Kieko Blek (28) iz Kalifornije poginula je zajedno sa svojom instruktorkom prilikom spuštanja padobranom kada su udarile u "prašnjavog đavola".

U pitanju je tornado sačinjen od peska koji se digao na oko 12 metara od zemlje.

Kajla je proglašena mrtvom u bolnici u okrugu Riversajd u subotu, samo dan nakon što su ona i njena instruktorka udarile u takozvani tornado od peska.

"Prašnjavi đavo" je tornado manje veličine koji se formira u oblastima sa jakim površinskim zagrevanjem, poput Arizone, kada je vedro nebo i slab vetar, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Oni se generalno smatraju bezopasnim.

Blek i njena instruktorka Devrej Larisija Čejs (28) udarile u dva prašnjava đavola dok su se spremale da slete 2. avgusta, nakon čega su doživele turbulencije, rekao je menadžer Skidive Perisa Den Brodski-Čenfeld.

Devrej, koja je radila kao instruktor, primetila je prvog "prašnjavog đavola" na oko 12 metara od zemlje i uspela je bezbedno da odvuče nju i Kajlu od njega, ali je uhvaćena u sledećoj sekundi što je izazvalo da počnu spiralno da padaju na zemlju, napisao je njen suprug Fredi na društvenoj mreži Instagram.

Kada su stigli na oko 7,5 metara od zemlje, udarile su u drugog "prašnjavog đavola", što im nije ostavilo mnogo vremena da reaguju i pale su na zemlju, dodao je muž.

Instruktorka je pronađena bez svesti, ali je još uvek disala zbog čega je hitno transportovana u bolnicu gde je kasnije proglašena mrtvom.

Padobranac padobranstvo Foto: Shutterstock

Kajla je dan kasnije proglašena mrtvom, prenosi Daily mail.

Članovi porodice kažu da je Kajla skoro devet godina radila kao servirka u jednom japanskom restoranu  i da je nedavno promenila restoran.

"Imala je mnogo stalnih mušterija koje su je volele", rekao je Kajlin otac, Bil Blek, za KTLA i dodao da je njen životni san bio da ima prikolicu da može da ide "gde god želi".

"Znam da nije glamurozno, ali to je bio njen san", rekao je njen otac.

Takođe se pominje da je Kajla bila donator organa, a njena porodica nije znala.

"U ovom vremenu ogromne tuge, nalazimo utehu u saznanju da će Kajlino nasleđe živeti kroz njenu nesebičnu odluku da bude donor organa. Njena velikodušnost će pružiti nadu i nove početke mnogim pojedincima i porodicama u nevolji", dodaje neutešni otac.

Postavljena je i akcija prikupljanja sredstava kako bi se Devrejino telo odnelo kući i bilo sahranjeno u Mejnu, odakle je ona poreklom.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA