Načelnik Generalštaba: Izrael u visokoj pripravnosti, biće u stanju da brzo odgovori na svaki napad

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Moći ćemo da pokrenemo veoma brz napad bilo gde u Libanu, bilo gde u Gazi, bilo gde na Bliskom istoku, iznad zemlje i ispod zemlje, poručio general

Izrael je u visokoj pripravnosti i biće u stanju da brzo odgovori na svaki napad, izjavio je danas načelnik Generlštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) general-potpukovnik Herci Halevi.

"Moći ćemo da pokrenemo veoma brz napad bilo gde u Libanu, bilo gde u Gazi, bilo gde na Bliskom istoku, iznad zemlje i ispod zemlje", rekao je Halevi obraćajući se osoblju izraelskog vazduhoplovstva u vazdušnoj bazi Tel Nof, preneo je Tajms of Izrael.

Prema njegovim rečima, Izrael će poslati vrlo jasnu poruku svojim neprijateljima, onima koji ih napadaju, onima koji u svakom govoru pričaju o tome kako žele da unište državu Izrael.

Govoreći o lideru Hamasa u Gazi Jahji Sinvaru, koji je unapređen u vođu politbiroa te militantne grupe nakon ubistva Ismaila Hanijea, Halevi je kazao da njegova promena titule neće sprečiti Izrael da ga goni.

"Jahja Sinvar je juče dobio novu titulu, on je šef političkog biroa Hamasa. Ova titula, politička, neće ga osloboditi činjenice da se radi o ubici koji je učestvovao u celokupnom planiranju i izvođenju onoga što se dogodilo 7. oktobra, pa stoga promena njegove titule ne samo da nas neće sprečiti da ga tražimo - to će nas podstaći", istakao je on.

Halevi je naveo da će se izraelske snage potruditi da ga pronađu, napadnu i nateraju Hamas da još jednom zameni šefa političkog biroa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izraelski vojnik prolazi kroz jedan od Hamasovih podzemnih tunela i izlazi u bolnici u Gazi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA