Medicinska sestra pokušala da ukrade novorođenče iz bolnice: Merkala ga danima, majku ispitivala o njemu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

"Postavila je majci brojna pitanja o njenoj bebi i posebno je bila zainteresovana za njihovu rasno nasleđe. Pitala je da li je beba muslimanskog i pakistanskog porekla", objašnja tužilac

Medicinska sestra Safija Ahmadej (36) osumnjičena je da je pokušala da ukrade novorođenče iz porodilišta u Velikoj Britaniji jer je bila "neobično" zainteresovana za bebu.

Ona se "posebno zanimala" za jedno novorođenče i sa njegovom majkom je razgovarala o njihovom "rasnom nasleđu".

Optužena je da je smišljala zaveru dok je bila smeštena u bolnicu Nju Kros u Vulverhemptonu u februaru, a čak je išla toliko daleko da je kupila odeću i jorgan koje je "spremila za vreme kada bude sa bebom".

Međutim, medicinska sestra iz Gornjeg Vokshola u Vulverhemptonu poriče pokušaj otmice.

"Čućete o tome kako je u nekoliko navrata bila na Odeljenju za novorođenčad. Prvo je sagledala celu situaciju i pronašla bebu koju će uzeti, a zatim kada je kada je to uradila, vratila se da pronađe način da iznese tu bebu sa odeljenja", rekao je tužilac Seamran Sidhu.

Beba, porodilište Foto: Rina

"Na svu sreću, intervenisali su roditelji bebe i medicinsko osoblje, inače bi uspela da je ukrade", dodao je.

Ahmadej je bila student prve godine na Univerzitetu u Vulverhemptonu na smeštaju u bolnici Nju Kros. Ona nije bila stacionirana na odeljenju za babice i "nije imala nikakav razlog" da bude tamo, navodi se na sudu.

Ali navodno je tamo primećena u "više navrata", a svedoci su je opisali kako "gleda bebe u odeljenju za novorođenčad i ponaša se sumnjivo" još početkom februara.

Navodi se i da se optužena "posebno bila zainteresovana" za jednu bebu, koja je rođena pre vremena, piše Metro.

"Postavila je majci brojna pitanja o njenoj bebi i posebno je bila zainteresovana za njihovu rasno nasleđe. Pitala je da li je beba muslimanskog i pakistanskog porekla", objašnjava tužilac.

Oko pet sati kasnije, Ahmadej se, kako se navodi, vratila u deo bolnice gde su bile bebe gde je zatečena pored bebinog krevetića. Medicinska sestra koja je tog dana radila na odeljenju primetila je Ahmadej, ali je nije prepoznala.

Babica je odmah pitala koleginicu zašto se nalazi na njenom odeljenju, a medicinska sestra, koja je bila još uvek studentkinja, navodno je rekla kako je "bila tamo ceo dan". Takođe, dodala je i da ju je bebina majka zamolila da "ponese ćebad", ali je žena kasnije opovrgnula ovo i rekla da joj to nikada nije tražila.

Beba, pelene Foto: Shutterstock

Zamolili su je da napusti odeljenje, ali se ona vratila 15 minuta kasnije ali u pratnji muškarca.

"To je bio njen partner i hteo je da pogleda bebu. Oboma smo rekli da idu", objašnjeno je na sudu.

Safija je odmah nakon događaja suspendovana, međutim, ni to je nije zaustavilo. Pojavila se u bolnici u crvenom kaputu preko uniforme u navodnom pokušaju da "prođe neprimećena".

Uspela je da prođe pored osoblja, ali ju je bebina majka primetila i "suočila se sa njom" pre nego što su medicinske sestre intervenisale i pozvale policiju.

Bebina majka je primetila Ahmadej i „počela da se suočava sa njom“ pre nego što su medicinske sestre intervenisale i pozvana policija.

Nakon što je uhapšena, izvršen je pretres, a u njenom automobilu otkrivena je dodatna odeća za bebe sa etiketama, pasoš i 1.500 funti gotovine.

"Očigledno je da je htela da ukrade bebu", rečeno je na sudu.

(Telegraf.rs)

Video: Do kraja godine završetak rekonstrukcije tri ulice u starom jezgru Zemuna

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA