Na hrvatskim putevima se pojavio novi opasni trend: Poginulo više ljudi, pojačava se kontrola

 
E. K.
E. K.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Tim ljudima nije mesto na putu, to je opasno i zakonom zabranjeno"

Na putevima Hrvatske, prema izjavi tamošnje policije, pojavio se novi opasni trend. Službenik zagrebačke Policijske uprave Drago Bukovčak rekao je da će tim povodom policija početi agresivnije da kažnjava pojedince koji za vreme gužvi napuštaju svoja vozila, pa u blizini njih organiziraju piknike, igraju fudbal, itd.

- Nažalost, pojavio nam se negativan trend. Koristim ovu priliku da istaknem da pešacima nikako nije mesto na putu, pogotovo jer je to opasno za njih, a i zakonom zabranjeno - rekao je Bukovčak.

Pešacima koji se kreću po putevima preti novčana kazna od 60 evra. Službenik PU zagrebačke dodao je da će policija obratiti pažnju i na druge nepravilnosti u saobraćaju.

- Kontrolisaćemo nepropisnu brzinu koja je najčešći uzrok saobraćajnih nesreća, kontrolisaćemo koriste li vozači odmore i radna vremena, sve to u cilju kako bi sprečili nastajanje saobraćajnih nesreća - rekao je Bukovčak.

Bukovčak je vozačima rekao da pre odlaska na put provere stanje svojih vozila.

- Ako i ostanu u iznenadnim situacijama na putu, zakon propisuje obavezu da sklone svoje vozilo na traku za zaustavljanje vozila, da preduzmu sve mere kako bi što brže otklonili to vozilo, a u slučaju čekanja pomoći izlaska iz vozila obavezno iza zaštitne ograde - dodao je Bukovčak, piše "Jutarnji list".

Podsećanja radi, dvojica muškaraca su poginula kada je u subotu na njih na auto-putu naleteo automobil. Uviđaj je pokazao da ih je auto udario dok su se kao pešaci kretali delom puta kojim se pešaci ne smeju kretati.

Nekoliko dana ranije, policijska službenica na motoru na istom auto-putu udarila je pešaka koji je iz srednje saobraćajne trake pokušao da pređe u drugu. Pešak je poginuo na licu mesta, a službenica dan posle od posledica teških povreda koje je zadobila u nesreći.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Video: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    7. avgust 2024 | 07:24

    Nije istina. Tog četvrtka oko 15h bio sam u toj koloni na graničnom prelazu Bajakovo. Policajka je jurcala na motoru zaustavnom trakom u oba smera. Nekoliko puta je proletela tom trakom. Bio sam nekih 150 metara udaljen kada je udarila vozača kamiona koji je krenuo u zaustavnu traku ne očekujući da će nešto naići pogotovu u kontra smeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA