Pakistanac optužen zbog kovanja zavere za ubistvo Donalda Trampa

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Asif Merčant je u Sjedinjene Države doleteo iz Pakistana, gde je pokušao da angažuje plaćenog ubicu, navodi se u sudskim dokumentima

Pakistanski državljanin Asif Merčant optužen je da je kovao zaveru za ubistvo Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD i kandidata Republikanske stranke za predsednika na izborima koji će se održati prvog utorka u novembru!

On je uhapšen prošlog meseca, navodi se u dokumentima federalnog suda u Bruklinu.

Asif Merčant je u Sjedinjene Države doleteo iz Pakistana, gde je pokušao da angažuje plaćenog ubicu. Tužilaštvo navodi da je Pakistanac, koji je nedavno boravio i u Iranu, pokušao da plaćenog ubicu angažuje sa 5.000 dolara.

Osoba koju je kontaktirao bila je poverljivi doušnik koji radi za FBI, navodi se u optužnici. Asif je uhapšen 12. jula, dan pre Trampovog mitinga u Batleru u Pensilvaniji, gde je pogođen u uvo.

Istražitelji su rekli da nisu pronašli vezu između stranih operativaca i Tomasa Kruksa (20), koji je ubijen nakon pokušao je da likvidira Trampa sa krova u blizini bine.

Ovo hapšenje može da pomogne da se objasne promene u obezbeđenju Trampvog mitinga koje su izvršene u poslednji čas. Miting su tada prvi put obezbeđivali snajperisti iz Tajne službe.

(Telegraf.rs)

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: "Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA