Hamas odlučio: Jahja Sinvar će zameniti ubijenog Ismaila Hanijea

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Veruje se da se on krije u velikom lavirintu tunela iskopanih ispod Gaze. Navodno često menja mesto boravka i kreće se okružen izraelskim taocima koje koristi kao živi štit

Hamas je saopštio da će Jahja Sinvar, vođa palestinske terorističke grupe iz Pojasa Gaze preuzeti mesto političkog lidera koje je obavljao Ismail Hanije, a koji je likvidiran nedavno u Teheranu!

U saopštenju se navodi da pokret potvrđuje "izbor komandanta Jahje Sinvara za šefa političkog biroa Hamasa, koji će naslediti mučeničkog vođu Ismaila Hanijea, neka mu se Bog smiluje".

Izrael je ranije javno optužio Sinvara da je bio "mozak" iza Hamasovog terorističkog napada na Izrael od sedmog oktobra, iako stručnjaci navode da je on zapravo jedan od nekoliko planera. Jahja Sinvar je od ranije ključna meta izraelskih operacija u Pojasu Gaze.

Kako je preneo CNN, veruje se da se on krije u velikom lavirintu tunela iskopanih ispod Gaze. Navodno često menja mesto boravka i kreće se okružen izraelskim taocima koje koristi kao živi štit.

Sinvarov prethodnik Hanija ubijen je u Teheranu prošle nedelje, što je izazvalo bojazan da bi se sukob Izraela sa Hamasom i njegovim saveznicima mogao razviti u više frontova, u potpunosti i započeti rat velikh razmera na Bliskom istoku.

(Telegraf.rs)

Video: Automobili uništeni u napadu Hamasa na festival

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA