Damjan i njegova partnerka pretukli izbeglicu metalnom šipkom: Terali ga da se "vrati odakle je došao"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Na sudu je rečeno da je žrtva živela na petom spratu sa porodicom i da je dobila azil 2019. godine od kada živi u Velikoj Britaniji. Od tada, redovno je dobijao uvrede od komšija koji su živeli u prizemlju zgrade

Damjan Smit (36) i Davn Tompson (48) iz Velike Britanije pretukli su metalnom šipkom kurdskog izbeglicu i rekli mu da se "vrati odakle je došao".

Bračni par je optužen za rasistički napad i uvrede, a incident se dogodio u januaru ove godine.

Žrtva, koja dobila azil u Velikoj Britaniji, živela je sa suprugom u istoj stambenoj zgradi u Gejtšedu kao i Damjan i njegova supruga, ali je bila primorana da se preseli nakon što je "nasilno isterana".

Muškarac i žena su se u petak pojavili na Njukasl Kraun sudu zbog povređivanja i krađe mobilnog telefona gde su se izjasnili krivim.

Na sudu je rečeno da je žrtva živela na petom spratu sa porodicom i da je dobila azil 2019. godine od kada živi u Velikoj Britaniji. Od tada, redovno je dobijao uvrede od komšija koji su živeli u prizemlju zgrade.

"Rekli su mu da se vrati u svoju zemlju i da prestane da govori kurdski i da govori engleski. On je smatrao da su komentari neprijateljski i rasistički", objašnjava advokatica.

Međutim, stvari su se zaoštrile 20. januara kada se muškarac vraćao iz kupovine. Čekao je lift kada je Davn izašla iz stana i optužila ga da ga "neprijatno gleda".

Both Damian Smith  Dawn Thompson Foto: Northumbria Police

Počela je da viče da ima partnera i da je ne gleda, na šta joj je on odgovorio da je "ne gleda i da ima ženu". Onda je Davn odjurila po Damjana koji je agresivno izašao i odbrusio mu: "Zašto gledaš moju devojku? To je zato što u tvojoj zemlji nema Engleza, od**bi, vrati se u svoju zemlju", prenosi Metro.

Damjan se potom vratio na lice mesta sa metalnom motkom i udario čoveka u glavu. Drugi udarac je uspeo da izbegne i podmetne ruku, ali je uspeo da mu posle toga nanese još nekoliko udaraca u lice.

Kada je došao kući, njegova supruga je pozvala policiju.

Both Damian Smith  Dawn Thompson Foto: Northumbria Police

Muž i žena su uhapšeni nekoliko sati kasnije, a policiji su poznati zbog ranijih krivičnih dela uključujući krađu, provale, posedovanje sečiva, droge i rasno uznemiravanje i zastrašivanje.

Damjan je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 22 meseca, dok je Davn dobila 14 meseci robije.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Dačić posetio Kinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    6. avgust 2024 | 11:28

    300 godina su englezi svasta radili po svijetu! Sve ae vraca kad -tad! Eto vam ovo sto se dogadja dana ,sjutra ,....

  • Гаргамел

    6. avgust 2024 | 12:33

    Ови двоје енглеза изгледају као плод инцеста !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA