Beba umrla u vrtiću, vaspitačici preti zatvor: Dobila četiri prijave za zlostavljanje dece

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Rebeka je radila u vrtiću u Velikom Mančesteru, gde je devetomesečna Ženevjev Mehan umrla u maju 2022. godine

Vaspitačica Rebeka Greogri (25) osumnjičena je za zlostavljanje čak četvoro dece u istom vrtiću u Stokportu, u kojem je jedna devetomesečna devojčica preminula.

Rebeka se sumnjiči da je jedno dete "otresla" o pod, dok je drugom glavu "udarila" o visoku stolicu dok ga je stavljala na nju.

Na sudu za prekršaje u Stokportu je rečeno kako je Rebeka terala dečaka da "ide kući", kao i da je drugom detetu rekla da "stavi to u svoju guzu i da ućuti" nakon što mu je dala lutku.

Rebeka je radila u vrtiću u Mančesteru, gde je devetomesečna Ženevjev Mehan umrla u maju 2022. godine.

Njena koleginica, Kejt Rouli (37) osuđena je na 14 godina zatvora u maju ove godine nakon što je proglašena krivom za ubistvo iz nehata zlostavljanjem.

Nakon ove presude, policija je objavila da je Rebeka optužena za četiri krivična dela, koja nisu povezana sa smrću devojčice, ali uključuju zlostavljanje druge dece.

Rebeka se na sudu, 6. avgusta, izjasnila krivom za napade, maltretiranje, zanemarivanje, napuštanje ili izlaganje dece na način koji bi mogao da im nanese nepotrebnu patnju ili povrede.

Optužbe se odnose na četvoro dece i nemaju veze sa preminulom devojčicom.

vrtić ilustracija Foto: Pixabay/_Alicja_

Sud je čuo da su krivična dela, koja su se dogodila 26. aprila 2022. godine, snimljena nadzornom kamerom. Zlostavljanje se odigralo u četiri različita incidenta nad četiri deteta.

Prvi se dogodio kada je Rebeka uvila devojčicu u ćebe, ali je povukla ivicu nadole što je dovelo do toga da malena nekontrolisano ispadne na pod. Tu ju je ostavila da plače.

Drugu žrtvu, dečaka, "snažno je otresla o pod" izazivajući "zvučni udarac" nakon čega je dečak krenuo da plače.

Treće zlostavljanje se odigralo nad dečakom kojeg je "stiskala dok je povijala" i histerično oblačila uz reči "provuci ruku i je**te idi kući", piše Metro.

Što se tiče njene četvrte žrtve, još jednog dečaka, Rebeka je viđena kako ga podiže sa prostirke za igru i stavlja u stolicu za hranjenje, zbog čega mu je glava "udarala" o naslon.

Rebeka će se pojavti na sudu u Mačesteru 2. septembra gde će joj biti izrečena nočana kazna i/ili kazna zatovra do godinu dana.

(Telegraf.rs)

Video: Vatra se približila kućama i ulici: Ponovo se rasplamsao požar na Golom brdu u Sutomoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA