Američki begunac "Đavo", koji je tražen zbog ubistva iz 2004. godine, radio kao policajac u Meksiku

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Antonio "El Diablo" Riano (72), uhapšen je prošlog četvrtka i optužen za ubistvo prvog stepena u predgrađu Sinsinatija

Američki begunac poznatiji pod nadimkom "Đavo", koji je tražen zbog ubistva od pre dve decenije, pronađen je i uhapšen u meksiku gde je radio kao lokalni policajac!

Kako prenosi "CBS news", Antonio "El Diablo" Riano (72), uhapšen je prošlog četvrtka i optužen za ubistvo prvog stepena počinjeno u decembru 2004. On je učestvovao u pucnjavi u predgrađu Sinsinatija.

Riano je posle zločina pobegao iz države, a ubrzo i iz Sjedinjenih Država. On je usmrtio 25-godišnjeg Bendžemina Bekaru. Nalazio se na listi najtraženijih u kancelariji šerifa okruga Batler. Njemu je posvećena i jedna epizoda u hit TV emisji "Najtraženiji u Americi".

Dugo nakon što se potraga za njim ohladila "El Diablo" je pronađen skoro 4.000 kilometara dalje i to kako obavlja policijski posao.

"Kada je otkriven u meksiku on je radio kao policajac. Uhapšeni je predat američkim vlastima u Meksiko Sitiju, koje su protiv njega podigle optužnicu", navodi se u saopštenju.

Riano je prebačen u Sinsinati i u zatvor okruga Batler gde će biti zadržan dok se obave pravne formalnosti. Kada su ga reporteri pitali zašto se zaposlio kao policajac on je dao neočekivan odgovor:

"Želeo sam da pomažem narodu u Meksiku", rekao je on i potvrdio da je posle zločina prvo pobegao u Nju Džersi, odakle se uputio u Meksiko.

Svedoci su uhapšenog povezali sa pucnjavom i snimljen je kako kupuje municiju nekoliko sati pre pucnjave.

(Telegraf.rs)

Video: Napadač ubio najmanje četvoro u medicinskom centru, scena je "katastrofalna": Novi masakr u Americi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA