Poslednje pripreme pred napad na Izrael: Iran zatvorio svoj vazdušni prostor?

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Entoni Blinken je rekao da bi napad Irana i Hezbolaha na Izrael mogao da počne već danas

Iran je, prema pisanju Jerusalem Posta izdao NOTAM, odnosno upozorenje pilotima na opasnosti na putu, za centar, zapad i severozapad zemlje, savetujući avione da promene svoje rute.

Spekuliše se da je ovo "najava" da će da krenu u napad na Izrael.

Pojedini izvori smatraju da bi napad mogao da krene već danas.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je na sastanku G7 rekao da bi napad Irana i Hezbolaha na Izrael mogao da krene u ponedeljak, odnosno danas.

Podsetimo, Iran je ranije danas saopštio da ne želi eskalaciju tenzija u regionu Bliskog istoka, ali veruje da treba da "kazni Izrael da bi se sprečila dalja nestabilnost".

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani je rekao da Iran nastoji da uspostavi stabilnost u regionu, ali je napomenuo da je to moguće postići "samo kažnjavanjem" agresora - Izraela, navodeći da je odgovor Teherana neizbežan.

Portparol je pozvao SAD da prestanu da podržavaju Izrael, navodeći da međunarodna zajednica nije uspela da ispuni svoju dužnost da očuva stabilnost u regionu Bliskog istoka i da zbog toga treba da podrži kažnjavanje "agresora".

Komandant Korpusa Iranske revolucionarne garde Hosein Salami ponovio je danas pretnju da će Izrael "biti kažnjen u dogledno vreme".

Iran, libanska militantna grupa Hezbolah i palestinska militantna grupa Hamas optužili su Izrael za ubistvo Ismaila Hanijea 31. jula. Izraelski zvaničnici nisu preuzeli odgovornost.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Šapića sa ministrom za lokalnu samoupravu Republike Severne Makedonije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. avgust 2024 | 15:32

    Jevreji nemaju atomsku bombu tako da naravno blefiraju kao i uvek..Laž kao i obično sto lažu.. Iran ce da ih razvali....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA