Stravičan snimak iz Mađarske: Policijski čamac dokačio kabl, poleteo uvis, pa se prevrnuo!

 
A. G.
A. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Snimak nesreće pojavio se na društvenim mrežama i izazvao bezbroj komentara

Policijski čamac udario je u feribot sa kablom u Timaru, Mađarska, i prevrnuo se.

Kapetan čamca preživeo je tako što je uspeo da dopliva do obale.

Snimak nesreće pojavio se na društvenim mrežama i izazvao bezbroj komentara.

"Ovi feriboti i kablovi su tu više od 50 godina. Ima mnogo upozorenja, znakova, zastava i svetala i sve to. Da, naravno, treba prilaziti brzinom od maksimalno 2 čvora. Da, feribot ima pravo prvenstva. Uvek. Čak i protiv plavih svetala (kao što je slučaj sa vozom i ambulantnim vozilom). Poenta je da je čudno. Većina ljudi koji poznaju reke ovde (a ovi feriboti su uobičajeni!) uvek usporavaju i dvaput proveravaju kablove vizuelno", "Čoveče, mislio sam da se ovakve stvari dešavaju samo u crtanim filmovima", "Kompanija koja je napravila kabl bi trebalo da koristi ovo u svojoj reklami. Ne mogu da verujem da se nije pretrgao", "Jedna stvar koju možemo sigurno reći: struktura kabla je prilično čvrsta... nije se pomerila ni za milimetar!",  "Ako iko treba da ima “lokalno znanje” o lokaciji tog feribota, to bi trebalo da budu lokalni policajci", "Čovek bi pomislio da bi policija trebala da zna za ovaj kabl", bili su samo neki od komentara.

Feribot sa kablom je vrsta feribota koja se vodi preko reke ili velikog vodenog tela pomoću kablova povezanih sa obe obale. Ovi kablovi obično su povučeni samo dok je feribot u radu. Propisi zahtevaju da posada koja upravlja feribotom mora da bude usmeno obaveštena da spusti kabl kada prolazi brod. Kako se može videti na snimku, policajac nije zatražio spuštanje kabla, te se zakucao u njih i od siline udarca se prevrnuo.

(Telegraf.rs)

Video: Žika Jakšić u ulozi golišavog kapetana broda: "Prvi na belu lađu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA