Starmer poručio policiji da ima punu podršku da preduzme sve neophodne mere

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Starmer poručio policiji da ima punu podršku da preduzme sve neophodne mere

Britanski premijer Kir Starmer poručio je danas policiji da ima punu podršku ministara da preduzme sve neophodne mere da ulice budu bezbedne od nasilnika koji seju mržnju tokom nasilnih protesta koji su izbili širom Velike Britanije nakon ubistva tri devojčice u Sautportu.

Portparol Dauning strita rekao je da se britanski premijer sastao sa ministrima, uključujući zamenika premijera, ministra unutrašnjih poslova, ministra pravde i ministra policije da bi razgovarali o neredima koji se dešavaju poslednjih dana u više britanskih gradova, preneo je Skaj njuz.

Nakon što je zahvalio policiji na načinu koja je reagovala na nasilje u Sanderlendu u petak uveče, u kojem su četiri policajca povređena, Starmer je rekao da policajci imaju punu podršku da preduzmu akciju protiv ekstremista na ulicama koji napadaju policajce, ometaju lokalna preduzeća i pokušavaju da seju mržnje zastrašujući zajednice.

"Pravo na slobodu izražavanja i nasilni neredi koji smo videli su dve veoma različite stvari", rekao je on i dodao da "nema izgovora za nasilje bilo koje vrste".

Nekoliko britanskih policajaca povređeno je danas kada su se aktivisti krajnje desnice suočili sa demonstrantima protiv rasizma širom Britanije, preneo je AP.

S obzirom da je na desetine sličnih skupova planirano širom zemlje ovog vikenda, policija je pokrenula značajnu bezbednosnu operaciju, raspoređujući hiljade policajaca na ulice, od kojih su mnogi u opremi za nerede.

Policija je stavila na raspolaganje više zatvorskih ćelija i koristi tehnologiju za nadzor i prepoznavanje lica.

Policija je saopštila i da je više policajaca povređeno u neredima u centru Liverpula, nedaleko od Sautporta gde se dogodio napad nožem.

Protesni skupovi širom Engleske održavaju se nakon što je u ponedeljak u napadu nožem ubijeno troje dece u plesnom studiju u Sautportu, a osmoro dece povređeno, od kojih je petoro u kritičnom stanju.

Policija je uhapsila 17-godišnjaka osumnjičenog za napad, čiji su roditelji iz Ruande, zbog čega je došlo do rasistički motivisanih protesta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sprečena mafijiška likvidacija na Ubu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA