"Dobro dete" nasmrt izbolo komšinicu, a razlog ne može biti bolesniji: "Svuda je bilo krvi"

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 3

Sin žrtve je opisao jeziv prizor

Petnaestogodišnji mladić iz Teksasa uhapšen je ove nedelje i optužen za ubistvo svoje 62-godišnje komšinice, koju je navodno više puta izbo nožem u njenom dvorištu. Vlasti kažu da su pronašli Danu Magnuson mrtvu unutar šupe natopljene krvlju nakon napada ranije ovog meseca, javlja Law&Crime.

Petnaestogodišnjak koji je navodno počinio smrtonosni napad nije identifikovan zbog svojih godina. Međutim, šerif okruga Haris Ed Gonzalez potvrdio je da su zamenici optužili tinejdžera za ubistvo, rekavši da je maloletnik u pritvoru u Centru za maloletnike okruga Haris.

Prema kancelariji šerifa, zamenici su oko 19 sati u subotu, 20. jula 2024, odgovorili na poziv u domu porodice Magnuson. Po dolasku na lice mesta locirali su telo odrasle žene — kasnije identifikovane kao Magnusonova — koja je imala višestruke ubodne rane. Lekari su je proglasili mrtvom na licu mesta.

Napadač je pobegao sa mesta događaja pre nego što su policajci stigli.

"Naše saučešće porodici žrtve i svim osobama pogođenim ovom tragičnom smrću", napisao je šerif Gonzalez u postu na X-u. "Odličan rad još jednom naših istražitelja za ubistva, koji su neumorno radili na ovom slučaju."

Gonzalez je takođe napomenuo da je Magnuson bila opisana kao "aktivni član zajednice" i da je bila "omiljena od svih koji su je poznavali."

Vlasti su saopštile da je njeno telo pronađeno u šupi u dvorištu, ali istražitelji trenutno veruju da je tinejdžer započeo napad dok je starija žena bila u đakuziju u dvorištu. Veruje se da je usledila borba koja je na kraju završila njenom smrću u šupi.

Više izvora je navodno reklo da je nakon hapšenja tinejdžer bio ispitan od strane detektiva i rekao da je samo želeo da vidi kakav je osećaj izbosti nekoga.

Advokat maloletnog optuženika, Džon Stivenson, rekao je da porodica čeka da vidi dokaze protiv dečaka.

"Imamo samo preliminarne izveštaje, a država još nije podnela tužbu", rekao je. "Radujemo se da vidimo dokaze koje zapravo imaju. On je dobro dete iz dobre porodice i radimo na tome da saznamo šta se stvarno dogodilo."

Žrtvin sin, Tajler Pitni, rekao je da je tinejdžer bio komšija koji je poznavao njegovu majku i često joj pomagao u poslovima u dvorištu i drugim zadacima.

"Nije bilo ničega neobičnog, izgledao je kao normalan klinac, izgleda kao da dolazi iz pristojnog doma," rekao je Pitni opisujući maloletnog optuženika.

Pitni je takođe dao malo drugačiju verziju događaja od one koju su vlasti javno iznele. Rekao je da se njegova majka vratila kući s vožnje biciklom i počela da se bavi baštovanstvom kada je napadnuta. Takođe je rekao da je telo njegove majke povučeno u šupu nakon napada.

Pitni je opisao jeziv prizor.

"Svuda je bilo krvi. Iskreno, mislim da me još nije stvarno pogodilo", rekao je on. "Bila je najvoljenija osoba, najljubaznija, najslađa duša koju je iko ikada poznavao. Ova osoba je uzela pravog anđela s ovog sveta."

Pitni je dodao da se njegova porodica nada da će tinejdžer biti optužen kao odrasla osoba. Tužioci još nisu odlučili da li će tražiti proces sertifikacije potreban za optuživanje maloletnika kao odraslih u Teksasu.

Pokrenut je GoFundMe za pomoć u plaćanju pogrebnih troškova Magnusonove.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar na Novom Beogradu: Dim kulja kod zgrade IMT-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina

    3. avgust 2024 | 21:41

    Ijaooo, pa to je samo dete

  • Nina

    4. avgust 2024 | 06:58

    Skoro isti slučaj se desio u mom komšiluku pre jedno petnaestak godina, dečko od sedamnaest godina je ubio svoju komšinicu, slabo pokretnu ženu od osamdeset godina, jer je želeo da vidi kakav je to osećaj, zbog svoje znatiželje uništiti mnoge živote, pa i svoj, strašno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA