I dalje traje misterija oko žene koja je nađena vezana lancem za drvo: Tako ostavljena 40 dana? Ovo sve buni

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Žena je pronađena prošle subote i njeno zdravstveno stanje se malo popravilo

I dalje traje misterija o američkoj državljanki, koja je pronađena lancima vezana za drvo u džungli u Maharahtri u Indiji.

Lalita Kaji (50) pronađena je pre nedelju dana u gustoj šumi, nakon što su njene pozive upomoć čuli pastiri i pozvali su policiju. Vidno neuhranjena, dehidrirana i u veoma lošem stanju, žena je odvezana i prebačena u bolnicu, gde je na parčetu papira napisala da ju je njen suprug vezao za drvo i tako ostavio da umre bez hrane i vode. Navodno je u džungli bila 40 dana!

Njeno zdravstveno stanje se u međuvremenu poboljšalo i ona je u petak prebačena u psihijatrijsku ustanovu na dalje lečenje, potvrdili su lekari za BBC.

Policija je saopštila da intenzivno traga za Lalitinim mužem u Tamil Nadu, a na osnovu informacija koje su prikupili. Međutim, i sedam dana nakon spasavanja Lalite Kaji, na mnoga pitanja i dalje nema odgovora.

Panduran Gaukar, pastir koji je pronašao Lalitu prošle subote, rekao je da je odveo svoju stoku na ispašu u šumu kada je čuo ženske vriske.

"Zvuk je dopirao iz šume sa druge strane planine. Kada sam otišao tamo, video sam da joj je jedna noga vezana za drvo. Urlala je kao životinja. Pozvao sam meštane iz sela i lokalnu policiju", ispričao je Gaukar.

Policija je saopštila da je pronašla kopiju njenog pasoša, po kojoj se vidi da je američka državljana, ali i ličnu kartu Indije, u kojoj se navodi adresa prebivališta u Tamil Naduu.

Kod sebe je imala i mobilni telefon, tablet, ali i oko 31.000 rupija (oko 350 evra), zbog čega su isključili pljačku kao motiv.


Lokalci kažu da je Lalita imala sreće što je pastir izabrao mesto za ispašu u blizini šume. Šuma u ​​kojoj je pronađena je ogromna i mogli su da prođu dani da niko ne čuje njene vapaje za pomoć.

Policija ju je prvo odvela u lokalnu bolnicu, ali je potom prebačena u veću bolnicu u državi Goa.

Dr Šivanand Bandekar, dekan Medicinskog fakulteta Goa, rekao je da je Lalita imala ranena nozi i da je najverovatnije reč o osobi koja ima psihičkih problema.

"Ne znamo koliko dugo nije jela, ali su njeni vitalni znaci stabilni", rekao je lekar.

U petak je njeno zdravstveno stanje bilo dovoljno dobro da je transportuju u psihijatrijsku ustanovu u Maharaštri.

"Trenutno je stabilno. Uzima lekove, jede, komunicira sa ljudima. Kad nešto želi, ona to traži. Zna samo engleski jezik", rekao je dr Sangamitra Pule za BBC.

Prema navodima iz policije Lalita je bila balerina i trenirala je jogu u Americi, navodno u Masačusetsu, ali se pre desetak godina preselila u Indiju kako bi proučavala jogu i meditaciju i došla je u Tamil Nadu.

Upravo tu je upoznala svog supruga, kojeg policija naziva Satiš. Inspektori veruju da su se Lalita i Satiš rastali posle određenog vremena.

Prema nekim izveštajima, ona je bila u hotelu u Goi dva dana, potom je otputovala u Mumbai. Ipak, nije jasno kako je i kada završila u šumi gde je pronađeno prošle nedelje.

Lalita, koja nije mogla da govori kada je pronađena, policiji je po dolasku u bolnicu pisala poruke na papiru. Tako je svog supruga optužila da ju je lancima vezao za drvo i napisala da je bila bez vode i hrane 40 dana.

Napisala je i da joj je data "injekcija za ekstremnu psihozu", od koje joj se "zaključala vilica", pa nije mogla da pije vodu, pa joj je "tečnost davana kroz venu".

"Ja sam žrtva, preživela sam, ali je on pobegao", navela je.

Policija kaže da nije uspela da potvrdi njene tvrdnje i dodaju da je malo verovatno da bi bilo ko preživeo bez vode i hrane toliko dugo.

Protiv supruga vode istragu za pokušaj ubistva i policijski timovi vrše istragu u Tamil Naduu, Goi i Maharaštri kako bi se ustanovile sve činjenice. Prema navodima, Lalitin suprug još nije pronađen.

Policija je istakla i da se vrše veštačenja mobilnog i tableta koji su pronađeni kod vezane žene.

Američka ambasada u Delhiju, za koju lokalni mediji pišu da "vrši enorman pritisak na policiju da ubrza istragu", nije se oglasila o ovom slučaju.

Portparol je rekao za BBC da ne može da odgovori na upite "zbog američkog zakona o privatnosti", koji reguliše širenje privatnih informacija.

(Telegraf.rs)

Video: Intenzivna potraga policije i pasa tragača u Banjskom polju: Pretražuje se livada i šuma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    3. avgust 2024 | 17:21

    Kada nema u Srbiji slucaja onda manijaci nalaze sirom sveta i plasiraju po nasim mesijima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA