Crkva Svetog Save u Indijani organizuje SerbFest, trodnevno okupljanje počinje danas

 
M. L.
M. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tokom manifestacije biće organizovana i izložba o putu imigranata, kao i poseta samoj crkvi kroz koju će zainteresovane voditi otac Milan

U Crkvi Svetog Save u Merilvilu, koja postoji duže od jednog veka, danas počinje trodnevni SerbFest, poseban godišnji događaj posvećen srpskoj tradiciji, kulturi, muzici, hrani i prijateljstvu, a organizatori navode da će, kao i do sada, to biti jedan od najboljih letnjih festivala u celoj severozapadnojIndijani i Čikagu.

"Ljudi širom zajednica severozapadne Indijane i Čikaga učinili su SerbFest porodičnom tradicijom", navode iz Crkve Svetog Save, jedne od 136 srpskih svetinja u SAD, a koja je domaćin SerbFesta u Merilvilu, gradu sa 35.000 stanovnika čija populacija tokom radnih dana raste i na 100.000 ljudi.

Tokom manifestacije biće organizovana i izložba o putu imigranata, kao i poseta samoj crkvi kroz koju će zainteresovane voditi otac Milan.

Naredna tri dana će biti prilika i za nastupe folklornih grupa, tamburaša i izvođača različitih žanrova muzike. Posetioci će moći da učestvuju i u tomboli, ali i u specijalitetima srpske kuhinje.

Crkva Svetog Save postoji više od 100 godina, a danas sedište ima u Merilvilu. Festivali srpske zajednice organizuju se tokom godine širom SAD.

Sledećeg vikenda sledi SerbFest u Čikagu, koji se tradicionalno organizuje duže od tri decenije i to kod Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja, a okupljanje će biti i prilika za nastavak prikuplajnja sredstava za obnovu crkvene sale.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sastanak Vučića sa sekretarom Komiteta Komunističke partije Kine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA