Izborna komisija Venecuele: Nikolas Maduro je pobednik izbora

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Vlada Venecuele danas je optužila Sjedinjene Države da stoje iza pokušaja puča, pošto su neke zemlje regiona, uključujući SAD, priznale kandidata opozicije Gonzalesa za pobednika izbora

Predsednik Nacionalne izborne komisije Venecuele Elvis Amoros izjavio je da je na osnovu skoro 97 odsto prebrojanih glasova pobedu na predsedničkim izborima odneo aktuelni predsednik Nikolas Maduro.

On je osvojio 51,95 odsto glasova, a njegov rival Edmundo Gonzales 43,18 odsto glasova, pokazuju podaci izborne komisije, a prenosi Rojters.

Predsednički izbori u Venecueli održani su 28. jula, a izborna komisija za pobednika je tada proglasila Madura, dok opozicija tvrdi da je na osnovu prebrojanih 90 odsto glasova njen kandidat dobio dvostruko više.

Sporni rezultati izbora izazvali su talas protesta širom zemlje.

Vlada Venecuele danas je optužila Sjedinjene Države da stoje iza pokušaja puča, pošto su neke zemlje regiona, uključujući SAD, priznale Gonzalesa za pobednika izbora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predsednik Maduro odbrusio Amerikancima i zapretio pobunjenicima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    3. avgust 2024 | 02:59

    Čestitke Maduro legendo. Ako čitaš ovo pozdrav sa Ceraka iz BG matori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA