Kamala Haris i definitivno osvojila dovoljno glasova delegata da bude kandidat Demokratske stranke na izborima

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Očekuje se da ona i zvaničnu kandidaturu demokrata dobije na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke koja će se održati u Čikagu od 19. do 22. avgusta.

Kamala Haris, potpredsednica Sjedinjenih Država, osvojila je i definitivno dovoljno glasova delegata da bi dobila kandidaturu Demokratske stranke za predsednika Amerike na izborima koji će biti održani prvog utorka u novembru!

Kako je preneo CNN, Kamala Haris će tako postati prva tamnoputa Amerikanka i prava Amerikanka poreklom iz Azije koja će postati kandidat jedne od dve najveće stranke na predsedničkim izborima.

Podsećamo, njeni roditelji su emigranti, otac je poreklom sa Jamajke, a majka je iz Indije. Kamala je rođena u Kaliforniji.

Delegati demokrata su u četvrtak počeli sa glasanjem za kandidata i taj proces će potrajati do ponedeljka uveče.

"Počastvovana sam što sam potencijalni demokratski kandidat za predsednika Sjedinjenih Država", koja se obratila delegatima preko video linka i dodala:

"Zvanično ću prihvatiti vašu nominaciju sledeće nedelje, kada se završi period virtuelnog glasanja. Kasnije ovog meseca, okupićemo se u Čikagu, ujedinjeni kao jedna stranka, gde ćemo imati priliku da zajedno proslavimo ovaj istorijski trenutak".

Kamala nije imala protivkandidata i jasno je da joj je olakšan put ka nominaciji, nakon što je aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden odlučio da se povuče iz predsedničke trke.

Očekuje se da Kamala Haris i zvaničnu kandidaturu demokrata dobije na Nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke koja će se održati u Čikagu od 19. do 22. avgusta.

(Telegraf.rs)

Video: Izabrana potpredsednica SAD-a Kamala Haris položila je zakletvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA