Izrael uhapsio imama džamije Al Aksa jer je žalio za Ismailom Hanijeom, ubijenim liderom Hamasa

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Izraelske snage u prošlosti su više puta zatvarale 85-godišnjeg imama i nekoliko meseci mu zabranjivale ulazak u džamiju

Izraelska policija uhapsila je imama džamije Al Aksa Ekrema Sabrija zbog izražavanja žalosti za ubijenim političkim liderom Hamasa Ismailom Hanijeom, objavila je Anadolija.

Jedan od Sabrijevih rođaka rekao je za tursku agenciju da su izraelski policajci upali u njegovu kuću u okupiranom Istočnom Jerusalimu i uhapsili ga. Nakon molitve petkom u džamiji Al Aksa, Sabri je predvodio dženazu za Hanijea.

"Narod Al-Kudsa (Istočnog Jerusalima) i okoline u blagoslovljenoj džamiji Al-Aksa oplakuje šehida Ismaila Hanijeha", rekao je on.

Nakon toga izraelska policija je rekla da istražuje da li je Sabrijeva izjava bila "huškanje".

Izraelske snage u prošlosti su više puta zatvarale 85-godišnjeg imama i nekoliko meseci mu zabranjivale ulazak u džamiju. Sabri je kritičar višedecenijske izraelske okupacije palestinskih teritorija.

Hanije je ubijen u sredu u Teheranu, a Hamas i Iran okrivili su Izrael za njegovo ubistvo. Tel Aviv nije ni potvrdio ni negirao umešanost u njegovo ubistvo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Festival je bio kao "mali Vudstok", a onda je uleteo Hamas: Major David Baruh

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    3. avgust 2024 | 16:24

    To ni Hitler nije radio. Netenjahu je gori zločinac od nacista... A svet ćuti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA