Iran planira da lansira dronove na Izrael iz Sirije, otvaraju se vrata pakla na Bliskom istoku

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) navodi da bi dronovi mogli da budu lansirani iz oblasti u blizini Damaska i iz sirijske pustinj

Iran navodno planira da lansira dronove na Izrael iz Sirije zbog smrti političkog lidera Hamas Ismaila Hanijea i komandanta Hezbolaha Fuada Šukra, objavila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), pozivajući se na izvore.

SOHR sa sedištem u Velikoj Britaniji, izvestio je da bi dronovi mogli da budu lansirani iz oblasti u blizini Damaska i iz sirijske pustinje, da bi izgledalo kao da su ih lansirale grupe koje podržava Iran u Iraku, prenosi Tajms of Izrael.

Prema izveštaju SOHR, iranske grupe takođe su naredile da se ne gađaju američke vojne baze ako Sjedinjene Američke Države ne učestvuju u odbrani Izraela.

Američki predsednik Džo Bajden istakao je juče posvećenost Amerike u odbrani bezbednosti Izraela "od svih pretnji iz Irana".

Pomenute pretnje dolaze nakon što je, kako je navedeno, Izrael ubio Šukra u utorak, nekoliko dana nakon što je u vazdušnom napadu grupe ubijeno 12 mladih ljudi u gradu Majdal Šamsu na Golanskoj visoravni.

Smrt političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, koja se dogodila samo nekoliko sati kasnije u Teheranu, takođe se pripisuje Izraelu, iako on nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Sirijski ratni analitičari redovno su optuživali SOHR, kojim upravlja samo jedna osoba, za lažno prijavljivanje broja žrtava.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Završena najveća bitka rata u Siriji: Alepo u poptpunoj kontroli vladinih snaga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA