Devojčica (2) umrla od vrućine, tata je ostavio u kolima, otišao da igra igrice: Setio se 2 sata kasnije

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Termometar je pokazao 42,7 stepeni Celzuja nakon što je devojčica pronađena skoro mrtva u terencu

Devojčica Parker Šoltes (2) pronađena je onesvešćena u vrelom automobilu svog oca koji ju je tu ostavio jer nije želeo da je budi.

Malena je zaspala dok je sa ocem bila u vožnji, a on ju je ostavio u kolima ne bi li "lepo odremala" ali je zaboravio na to da kada se bude ugasio motor, u automobilu će postati nesnosno vruće jer će i klima prestati da radi.

Termometar je pokazao 42,7 stepeni Celzuja nakon što je devojčica pronađena skoro mrtva u terencu.

Ona je hitno transportovana u bolnicu, ali je ubrzo preminula.

Dan nakon nesreće, u obdukcijskom zapisniku je stalalo da je smrt nastupila usled visoke temperature u vozilu. Ovaj tragičan događaj je prvo bio zabeležen kao nesreća, ali je naknadno promenjeno.

Dva sata kasnije, nakon što je devojčica pronađena, uhapšen je otac Kristofer Šoltes (37) koji je igrao igrice na soniju dok mu je ćerka umirala u vrelom automobilu.

Policijska istraga je otkrila da je 37-godišnji muškarac ostavio usnulu ćerku u terencu nakon odlaska u kupovinu 9. jula, dok je klima u automobilu radila.

Tokom ispitivanja je rekao da nije želeo da je budi, ali da je posle zaboravio na nju. Tek je shvatio da je nema kada je njegova supruga došla kući što je bilo prekasno.

Automobil je imao mogućnost za odloženo gašenje što znači da je motor radio 30 minuta, ali nakon toga se ugasio, a sa njim i klima.

Prema navodima policije, ovo nije prvi očev nemar. Dve starije ćerke su rekle da ih je otac redovno ostavljao same u kolima dok je bio zauzet igranjem igrica.

Nakon smrti njihovog najmlađeg deteta, supruga, koja radi kao anesteziolog na klinici, poslala mu je srceparajuću poruku.

"Rekla sam ti da je ne ostavljaš u automobilu, koliko puta sam ti to rekla. Izgubili smo je, bila je savršena", napisala mu je supruga, prenosi azcentral.com.

Kristofe Šoltes je otpužen za ubistvo iz nehata i zlostavljanje dece.

(Telegraf.rs)

Video: Eksperiment u vrelim kolima: Već posle 30 sekundi nisam mogao da dišem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA