Savet za nacionalnu bezbednost: Izraelci da preispitaju putovanja zbog odmazde

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Savet za nacionalnu bezbednost: Izraelci da preispitaju putovanja zbog odmazde

Savet za nacionalnu bezbednost Izraela upozirio je danas građane te zemlje da bi Iran i njegovi saveznici u regionu mogli da napadnu izraelske ili jevrejske mete u inostranstvu, uključujući ambasade i sinagoge.

U saopštenju Savet ponavlja preporuku da Izraelci preispitaju odluke o svim putovanjima u inostranstvo i poziva one koji moraju da putuju u inostranstvo da ne ispoljavaju svoj jevrejski i izraelski identitet, nakon pretnji Irana, Hamasa i Hezbolaha da će se osvetiti za ubistva svojih najviših lidera ove nedelje.

Precizira se da se upozorenje ne odnosi na tranzit za letove, osim preko "neprijateljskih zemalja" Sirije, Libana, Iraka, Irana i Jemena, kao i onih sa najvišim nivoom pretnje: Libije, Alžira, Pakistana, Avganistana i Somalije.

Izraelci bi takođe trebalo da izbegavaju putovanje letovima koji prolaze iznad tih zemalja.

Politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je u sredu rano ujutro u svojoj rezidenciji u Teheranu, gde je otputovao da prisustvuje ceremoniji inauguracije predsednika Masuda Pezeškijana, dok je lider militantnog krila Hamasa Muhamed Dejf ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na Pojas Gaze 13. jula.

Najviši zvaničnici Irana, kao i Hamasa i Hezbolaha zapretili su odmazdom zbog ubistva Hanijea i Dejfa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Oboreno dete na trotinetu na pešačkom prelazu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA