Javio nam se mladić koji je tragao za Aleksandrom na Kipru: Otkrio detalje njihovog poslednjeg susreta

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 1

Za sada nema novih informacija o Aleksandrovom nestanku

Leskovčanin Aleksandar Gligorijević nestao je 26. jula na Kipru, u gradu Aja Napa dok je bio na letovanju. Poslednji put se čuo sa porodicom 24. jula.

Mladić sa Kipra, koji se odmah uključio u potragu za nestalim Srbinom ispričao je za Telegraf kako se upoznao sa Aleksandrom.

"Prvi put sam upoznao Aleksandra prošle godine kada je on došao na Kipar sa devojkom. Kupili su karte za žurku koju ja organizujem i nakon toga sam me je kontaktirao i rekao mi da se super proveo. Pitao me je kada ćemo da napravimo još neku žurku. Ponovo su kupili karte i super su se proveli", rekao je mladić koji je na Fejsbuku potpisan pod pseudonimom.

On dodaje da ga je Aleksandar ove godine ponovo kontaktirao 18. jula kada je došao u Aja Napu.

"Pitao me je da li i dalje organizujemo žurke. Sutradan 19. jula smo se našli i ja sam mu dao kartu. On je tog dana došao na našu žurku i ponovo mi je javio da se super proveo", nastavlja ispovest mladić za Telegraf.

Mladić sa Kipra kaže da mu se aleksandar ponovo javio u nedelju 21. jula.

"Ponovo me je pitao za žurku. To je bio poslednji put da smo se čuli. Mi se nismo družili", objašnjava on za Telegraf.

On za Telegraf dodaje da se jako začudio kada ga je Aleksandrova majka pozvala posle 25. jula.

"Rekla mi je da je sa Aleksandrom bila u kontaktu do 24. jula i da je on nakon toga nestao. Odmah sam pogledao u telefon i video da je na društvenim mrežama poslednji put bio aktivan 24. jula. Bilo mi je žao, ove godine nije došao sa devojkom. Bilo mi je žao i njegove majke, žena je na drugom kraju sveta, ne zna gde joj je sin, hteo sam da se uključim i pomognem. Alarmirao sam policiju, ali do sada nije objavljena nijedna nova informacija", rekao nam je on.

Mladić kaže da sem onog što je nakon Aleksandrovog nestanka napisao u postu na Fejsbuku, nema novih informacija. Aleksandar je tokom boravka na Kipru bio smešten u hostelu u kome su ostale njegove stvari.

"Ako ste ga videli ili čuli molim vas da me hitno kontaktirate ili zovete policiju. Poslednji put sam razgovarao sa njim prošle nedelje 21. jula na WhatsApp-u i kasnije je posetio bar u kojem radim. Bio je dobar i zdrav i srećan. Danas me je kontaktirala njegova majka iz Srbije koja je navela da je prijavila njegov nestanak", navodi se u pomenutoj objavi.

Kako dalje stoji, Aleksandrova majka je sa sinom poslednji put razgovarala 24. jula, kada joj je rekao da je bolestan i da ima neki virus.

"Nakon tog poziva njemu je telefon postao nedostupan i ne može niko da stupi u kontakt sa njm. Porodica je veoma zabrinuta. Njegove stvari su ostale u hotelu nakon što je izašao u petak uveče 26. jula u provod. Ako ga je neko video ili čuo molim vas da mi pošalje poruku da pokušamo da ga hitno pronađemo", stoji dalje.

Aleksandrova majka kreće na Kipar da traži sina

Aleksandrova majka Jasmina Gligorijević uključila se danas u emisiju Puls Srbije i s gledaocima Kurir televizije podelila svoju priču.

"Ono što mogu reći u ovom trenutku, angažovana je kiparska policija i oni intenzivno rade u pronalaženju mog sina Aleksandra. Ja sam sa kiparskom policijom non-stop u saradnji, non-stop me zovu. Malo pre sam se čula sa ambasadorom na Kipru, koji je isto išao u policiju, znači intenzivno se traga. Sad se obilaze šume, plaže, on je poneo šator sa sobom. I dalje nemam novih saznanja, osim da svi intenzivno tragaju", rekla je ona.

Na pitanje šta joj je rekao Aleksandar poslednji put kada su se čuli 24. jula, rekla je:

"Poslednji put sam se sa sinom čula 24. jula, a ana, već 25. je bio bolestan i nije mu bilo dobro. Žalila sam se da mu je bilo jako loše. Onda sam ja njega nazvala sutra ujutru, nije se javio, samo jedna kvačica stizala na Vajberu, odnosno da mu poruka nije stigla. Zvala sam ga celog dana, nikakav kontakt, telefon mu je bio isključen. Tada sam odlučila da reagujem, pronašla sam s kim je bio u toj diskoteci, stupila direktno u kontakt s njim, on je obavestio policiju i tako je sve krenulo. Sa policijom sam u kontaktu i nameravam da odem na Kipar, pošto ja radim u Zagrebu i došla sam direktno kući da vidim kada imam letove. I policija mi je rekla samo da im javim kada krećem", dodaje njegova majka Jasmina.

Kaže da joj je jedna stvar izazvala najveću zebnju.

"Kad je rekao da mu nije dobro, savetovala sam mu da sedne na avion i da se vrati kući. Jer plakao je, on nije baš takav i žalio se da mu jako nije dobro. Ja sam mu rekla da ode kući, on je rekao da neće da se vraća i da će mu biti bolje. Plašim se da mu se nešto nije desilo, da nije pretučen. Jer on bi se u svakom slučaju javio. Ako ne sa svog telefona, javio bi sa nekog drugog, zna moj broj. Razumite me, ne mogu mnogo da kažem u ovom trenutku, imajte razumevanja za moju neizmernu bol", rekla je zabrinuta majka.

(Telegraf.rs)

Video: Hose Kareras održao sjajan koncert u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA