Bivša balerina ubila muža, tvrdi da je bio nasilan: Sud je proglasio krivom, slučaj poznat kao "Crni labud"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Ešli je na sudu rekla da se plašila za svoj život i da je delovala u samoodbrani, kada je fatalno upucala svog supruga tokom, kako je rekla, zastrašujućeg sukoba sa njim u njenom domu u Tampi

Bivša balerina sa Floride proglašena je krivom za ubistvo svog otuđenog supruga u slučaju koji je postao poznat kao suđenje "Crnog labuda".

Ešli Benfild (33) je u utorak osuđena za ubistvo iz nehata na sudu u Floridi zbog ubistva Daga Benfilda u septembru 2020. godine.

Ešli je bila optužena za ubistvo drugog stepena, ali ju je porota osudila za manju optužbu, prenosi Sky news.

Slučaj je postao poznat kao "Crni labud" po filmu "Black Swan" iz 2010. godine o psihički poremećenoj balerini u kojem igra glumica Natali Portman.

Ešli je na sudu rekla da se plašila za svoj život i da je delovala u samoodbrani, kada je fatalno upucala svog supruga tokom, kako je rekla, zastrašujućeg sukoba sa njim u njenom domu u Tampi.

Međutim, tužilaštvo je reklo da se dokazi od dana ubistva ne poklapaju sa njim opisom sukoba.

Ashley Benefield balerina suđenje Florida Foto: Tanjug/AP

"Nije morala da ga upuca", reklo je tužilaštvo i optužilo Ešli da je koristila "neosnovane" optužbe o porodičnom zlostavljanju protiv njenog muža da dobije isključivo starateljstvo nad njihovim detetom.

"Imala je plan. Dobila je šta je želela", rekla je porotnicima Suzan O'Donel, pomoćnica državnog tužioca 12. sudskog okruga Floride.

Ešlin advokat, Nil Tejlor, uzvratio je da je ona podnosila "žalbu za žalbom pozivajući vlasti da nešto preduzme zbog ponašanja Daga Benefilda, ali to je bilo bez rezultata".

Ešli je rekla da ju je suprug sprečio da napusti kuću, udario je u lice i nasrnuo na nju dok je imala pištolj i molila ga da stane.

Par je bio sam kada je on upucan i ne postoji snimak sukoba.

Tužilac je rekao da je smrtonosni metak prošao bočno kroz telo žrtve, dovodeći u sumnju svedočenje Ešli Benefild da se kretao prema njoj kada je povukla obarač.

Ešli je opisala svog muža kao nasilnog i navela da je ispalio metak u plafon njihove kuće tokom svađe u kojoj je pretio samoubistvom, bacio na nju napunjen pištolj i udario njihovog psa u lice toliko snažno da je životinju oborio u nesvest.

Vraćena joj je kaucija od 100.000 dolara i ostaje u pritvoru.

Datum izricanja presude nije saopšten.

(Telegraf.rs)

Video: Cela Srbija je gledala snimak njenog stradanja: Miljana čudom preživela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA