Iranski vrhovni vođa i predsednik direktno zapretili Izraelu: "Naša je dužnost da osvetimo smrt Hanijea"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei i predsednik te države Masud Pezeškijan oglasili su se nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea i najavili osvetu Izraelu

Iranski vrhovni vođa Ali Hamnei i predsednik te države Masud Pezeškijan oglasili su se nakon ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea i najavili osvetu Izraelu, prenosi iranska agencija IRNA.

Ajatolah Ali Hamnei je u sredu "uputio poruku saučešća povodom mučeništva Hanijea" u napadu na njegovu rezidenciju u glavnom gradu Irana, Teheranu, ranije tog dana.

"Kriminalni i teroristički cionistički režim ubio je našeg voljenog gosta u našoj kući i učinio nas ožalošćenima, ali je otvorio put za strogu kaznu koja će mu biti izrečena", rekao je Hamnei u svojoj poruci.

Ajatolah je izjavio da se Hanije nikada nije plašio od mučeništva, jer je "žrtvovao članove svoje porodice i voljene za otpor".

On je uputio saučešće palestinskom narodu i Hanijeovoj porodici povodom smrti lidera otpora i njegovog saputnika u napadu u Teheranu.

Predsednik Pezeškijan takođe je najavio osvetu Izraelu, u saopštenju koje je prenela IRNA.

"Islamska Republika Iran neće odustati od napora da zaštiti svoj teritorijalni integritet, suverenitet, dostojanstvo i ugled, i cionistički režim će uskoro videti posledice svog kukavičkog terorističkog akta", naveo je on u poruci objavljenoj u sredu popodne.

Iranski predsednik je uputio "saučešće borcima otpora, palestinskom narodu i muslimanskom Ummetu povodom mučeništva Hanijea i njegovog saputnika" u napadu ranije tog dana u severnom Teheranu.

On je rekao da je Hanije bio zvanični gost iranskog predsednika i vlade Islamske Republike Iran, te da je bio u Teheranu radi prisustvovanja inauguraciji predsednika pre nego što je ubijen.

Pezeškijan je rekao da je "ubistvo Hanijea od strane izraelskog režima bio očajnički potez da izađe iz ćorsokaka u Gazi, gde vodi brutalni rat protiv Palestinaca više od devet meseci, i pokušaj da se opravda njegova mračna istorija okupacije, terorizma, diskriminacije i masovnog ubijanja".

(Telegraf.rs)

Video: Nemački ovčar pao sa drugog sprata na devojku, tokom grmljavine od straha iskočio kroz prozor

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA