Iranski vrhovni vođa naredio direktni napad na Izrael zbog ubistva lidera Hamasa

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Zvaničnici: Hamnei naredio direktni napad na Izrael zbog Hanijeovog ubistva

Trojica iranskih zvaničnika saopštili su večeras da je vrhovni vođa te zemlje ajatolah Ali Hamnei naredio direktan napad na Izrael zbog ubistva lidera militantne grupe Hamas Ismaila Hanijea.

"Gospodin Hamnei izdao je naređenje na hitnom sastanku iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost koji je jutros održan, ubrzo nakon što je Iran objavio da je Ismail Hanije ubijen", izjavila su trojica zvaničnika, uključujući dva člana Revolucionarne garde, koja su tražila da se njihova imena ne objavljuju, jer nisu ovlašćeni da javno govore, prenosi Njujork Tajms.

Iran i Hamas optužili su Izrael za atentat, dodato je.

Politički lider Hamasa Ismail Hanije ubijen je jutros u Teherenu, gde je prisustvovao inauguraciji iranskog predsednika Masuda Pezeškijana.

Niko nije preuzeo odgovornost, ali se sumnja da iza ubistva stoji Izrael, koji je prethodno obećao da će ubiti vođe Hamasa zbog napada te grupe 7. oktobra.

Zbog Hanijevog ubistva, vlada Irana proglasila današnji dan, kao i 1. i 2. avgust danima žalosti.

Hanije će biti sahranjen u glavnom gradu Katara u petak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Izrael vratio avione u bazu nakon odbrane neba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    1. avgust 2024 | 01:53

    I jel se izvršava naređenje? Ove, što bi da nestane Republiak Srpska, što su prijatelji naših neprijatelja, što su slali dobrovoljce da ubijaju naše vojnike i što su naoružavali i što naoružavaju naše neprijatelje, navijam da Izrael pretvori u prah. Da ih sprži nuklearnim bombama, da ih dematerijalizuje. Ni jedna nuklearna sila se ne bi uključila u taj događaj, jer što bi.? Naš narod svakodnevno sluša po raznim televizijskim emisijama i podkastima, razne nebuloze i bljuvotine o Jevrejima, Izraelcima. Takvo ispiranje mozga je naredba razno raznih službi i centara moći, koji kao što mrze Jevreje mrze i Srbe. Za sve na ovom svetu su krivi Srbi i Jevreji.? Svi nepriajtelji su nam zajednički. Iran, Turska, Palestina .... Ti Turci recimo dan danas naoružavaju Kosovo, a i oni su se u ratu u Bosni dobro pokazali protiv nas. Kao što je normlano da svaki Srbin navija da Rusija ostvari sve svoje ciljeve, tako je isto normlano da svaki Srbin navija da i Izrael ostvari sve svoje ciljeve, ne zato što je to stvar ljubavi i bratstva, već zato što time gomila i naših nepriajtelja ili prestaje da postoji ili značajno gubi moć. Veoma je prosto i surovo istinito ovo što sam napisao. Svako komplikovanje ove priče, šatro mudrovanje, filozofiranje je u stavri samo službovanje i to strano. Tužno je koliko ima naših ljudi koji rade za strane službe, a da se pri tome ovi što rade za domeće nazivaju pogrdno udbašima, kažem pogrdno jer znamo konotacju termina udbaš na prostoru bivše Jugosalvije.

  • Nebojša

    1. avgust 2024 | 00:24

    Prvo, sramota Irana je lose ibezbedjenje i spijuni u njohovim redovima koji su locirali lokaciju smestaja lidera Hamasa. A jos veca sramota je da ima izdajnika koji su preneli sta je naredba, sto znaci ili da su ozvuceni ili da imaju spijuna u samom vrhu

  • Primus

    1. avgust 2024 | 10:42

    עַ֚יִן תַּ֣חַת עַ֔יִן - zakon odmazde (lat. lex talionis) primenjuju samo nepismeni nevernici. Rečeno je 'zub za zub, oko za oko,,,OSVETA JE BOŽIJA!' a ne tvoja ! Iranski ajatolah ALI HAMNEI mora imati u vidu smrt dece na igralištu za koje su direktno krive njegove podređene frakcije i njihovi činovničići. Taj krug nema kraja!!! Velika je razlika između judaizma i islama sa jedne strane i hrišćanstva sa druge. Vreme je da se obratite i pređete SVI u HRIŠĆANSTVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA