Rudi Đulijani pristao da plati 400.000 dolara kako bi okončao bankrot

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Rudi Đulijani pristao da plati 400.000 dolara kako bi okončao bankrot

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudi Đulijani pristao je da plati 400.000 dolara finansijskom savetniku kako bi okončao svoj slučaj bankrota.

Sporazum je danas podnet federalnom sudu u Vajt Plejnsu u Njujorku.

Pre skoro tri nedelje tamošnji sudija Šon Lejn kritikovao Đulijanija zbog višestrukih propusta da otkrije izvore svojih prihoda, prenosi AP.

Đulijanijevi advokati rekli su da on nema novca da plati stručnog finansijskog savetnika poverilaca kako se zahteva po zakonima o stečaju.

To je navelo Lejna da naredi svim stranama da podnesu predloge o tome kako da okončaju slučaj bankrota do danas u podne i pripreme se za moguće saslušanje o Đulijanijevim finansijama ako se ne postigne dogovor.

Đulijani će svojim advokatima morati da plati 100.000 dolara da pomognu u plaćanju finansijskog savetnika poverilaca i da plati troškove od prodaje stana u Njujorku ili kompanije "Florida kondominijum" (Florida condominium), čija se vrednost procenjuje na 5,6 miliona dolara i 3,5 miliona dolara, prema sudskim dokumentima.

Đulijaniju je nedavno oduzeta advokatska licenca za grad Njujork nakon što je sud utvrdio da je više puta davao lažne izjave o gubitku bivšeg predsednika Donalda Trampa na izborima 2020.

Takođe se suočava sa gubitkom licence i u Vašingtonu.

U Džordžiji i Arizoni, Đulijani se suočava sa krivičnim prijavama zbog svoje uloge u pokušaju da se ponište izbori 2020. godine. On se u oba slučaja izjasnio da nije kriv.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Bukti požar kod Bora: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA