Hrabra policajka brzom reakcijom spasila devojku koja je htela da se ubije: "Trebala joj je uteha"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Pokušali smo da razgovaramo sa njom, odnosno kolega, ali nije imalo efekta. Smirila se u trenutku kada je videla žensko lice, uspeli smo da priđemo bliže. Međutim, onda je pokušala da se baci", objašnjava policajka

Policajka Alesija Ruso, zajedno sa službenicima jedinice u Komu, uspešno je spasila 22-godišnju devojku koja je sebi htela da oduzme život.

"Stigli smo na lice mesta, ja i ekipa sa mnom. Pokušali smo da razgovaramo sa njom, odnosno kolega, ali nije imalo efekta. Smirila se u trenutku kada je videla žensko lice, uspeli smo da priđemo bliže. Međutim, onda je pokušala da se baci, ali smo mi reagovali i zgrabili je, povukli i spasili", rekla je Alesija za italijanske medije.

Kaže da je sve vreme pružala otpor ne bi li se opet bacila, ali da je ona nije pustila.

"Htela je verovatno opet da skoči, cimala se, ali je ja nisam puštala i sve vreme sam razgovara sa njom", dodala je policajka.

Alesija je sve vreme pokušavala da je shvati i da otkrije razloge koji su je naterali na ovakav gest.

U jednom trenutku, ona je uspela da dobije povratnu informaciju i malo smiri devojku.

"Mislim da je videla da sam iskrena i stvarna, da shvatam šta se dešava kod nje i da je u krizi. Bile smo skroz intimne iako smo stranci. Prepoznala sam da joj treba uteha", dodala je.

Za Ruso je ovo veliki podvig jer je u stanici u Komu do tada bila samo mesec dana u okviru probnog perioda nakon završene policijske akademije.


"U tom trenutku sam reagovala instiktivno, uradila sam ono što sam osećala i ceo tim je bio uz mene. Ne mogu da objasnim emociju koju sam imala u tom trenutku. Shvatila sam tek kada sam je uhvatila rukama", objašnjava Alesija.

(Telegraf.rs)

Video: Panika u Užicu, iscureo gas pa nastao požar: Plamen kod nekadašnje fabrike Cvete Dabić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA