Emu muž ubio iz sačmarice, a onda i njihovu ćerkicu: Sestru zvala u pomoć pred smrt, ovo joj je rekla

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Preko telefona je delovala zabrinuto, kao da joj je život u opasnosti. Dodala je i da "treba neko da joj dođe" nakon čega je prekinula vezu

Džordž Patison (39) ubio je svoju ženu Emu, direktorku Epsom koledža, a zatim i njihovu ćerku Leti u februaru prošle godine. Nakon što je počinio gnusan zločin, računovođa je i sebi presudio.

Debora Kirk, Emina sestra, rekla je na sudu u Sariju da se nekoliko minuta pre zločina čula sa svojom sestrom koja je imala "zabrinut glas". Ema je svoju sestru Deboru pozvala 4. februara oko 23 časa i rekla joj da je muž udario nju i psa Belu.

Preko telefona je delovala zabrinuto, kao da joj je život u opasnosti. Dodala je i da "treba neko da joj dođe" nakon čega je prekinula vezu.

"Delovalo je kao da je procenila situaciju i da se nije osećala sigurno", rekla je Debora i sa svojim mužem Markom Milerom uzela Uber i došla do sestrine kuće.

"Pokušavala sam da nazovem Emu, ali i dalje nije bilo odgovora. Kad smo stigli do kuće, počela sam da se brinem što se ne javlja na telefon", objašnjava Debora.

Kada su stigli, sva svetla su bila upaljena, a automobili su bili na prilazu. Njen muž je prvo ušao u kuću, a kada je video krvavu scenu pokušao je da je spreči da i ona uđe.

"Rekao je: 'Ne ulazi tamo, ne ulazi tamo, mi idemo napolje'", dodala je, piše Metro.

Njen muž je pozvao Hitnu pomoć koja je brzo izašla na teren.

Tokom istrage je utvrđeno da je Džordž imao dozvolu za sačmaricu kojom je ubio ženu i ćerku, a medicinski kartoni pokazuju da je pio lekove za anksioznost.

"Danas smo čuli za smrt, za dva ubistva i jedno samoubistvo", dodala je Debora koja se nada da će smrt njene sestre i sestričine dovesti do promene koja će spasiti živote drugih žrtava nasilja u porodici.

Za svoju sestru i nećaku ima samo reči hvale, a kaže da i dalje radi na tome da svom zetu oprosti ovakav zločin.

"Mogu da govorim samo za sebe kada kažem da pokušavam da mu oprostim", rekla je.

Istraga je saznala da je Ema gledala ragbi sa svojim prijateljima nekoliko sati pre nego što je umrla. Poslednji prijatelj je otišao u 19 časova, a Ema je oko 21.30 časova dobila kinesku hranu na adresu.

Istragom je utvrđeno da su Ema i njena ćerka Leti stradale usled rana od sačmare, a da je Džordž bio u alkoholisanom stanju kada je izvršio ubistva i samoubistvo.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA