Izuzetno snažna eksplozija odjeknula u Bejrutu: Odmazda Izraela za masakr dece na Golanskoj visoravni

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Izuzetno snažna eksplozija odjeknula u Bejrutu

Glasna eksplozija čula se u libanskoj prestonici Bejrutu, rekao je jedan svedok u utorak, prenosi Jerusalem Post. Izraelska vojska saopštila da je u pitanju odmazda za nedavni napad Hezbolaha.

Libanski mediji izveštavaju o eksploziji u predgrađu Dahieh u Bejrutu, poznatom kao uporište Hezbolaha, prenosi Times of Israel. Reuters takođe navodi, pozivajući se na svoje izvore, da je napad bio usmeren na visokog komandanta Hezbolaha. Izvor je naveo da je sudbina komandanta poznata.

Istu informaciju preneo je i libanski portal annahar.com.

Bejrut je bio na ivici nekoliko dana zbog očekivanog izraelskog napada kao odmazde za napad na Majdal Šams na Golanskoj visoravni, u kojem je ubijeno desetak druške dece i tinejdžera. Izrael i Sjedinjene Američke Države su okrivili Hezbolah za napad, ali Hezbolah je negirao odgovornost.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su potvrdile da su izvele vazdušni napad u glavnom gradu Libana, Bejrutu., potvrđujući da je meta bio komandant Hezbolaha odgovoran za smrtonosni raketni napad na Majdal Šams i druge smrtonosne napade na Izrael.

Napad Izraela na liban Foto: Tanjug/AP

"Precizno smo napali u Bejturu komandanta odgovornog za ubijanje dece u Madždal Šamsu i ubistvo mnogih Izraelaca", rekao je portpatol IDF.

Napad Izraela na liban Foto: Tanjug/AP

Nekoliko minuta nakon što je IDF potvrdio napad na komandanta Hezbolaha u Bejrutu, izraelski ministar odbrane Joav Galant izdao je saopštenje u kojem kaže da je "libanska teroristička grupa prešla crvenu liniju."

(Telegraf.rs)

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA