Počela obuka najstarije ćerke Kim Džong Una da nasledi oca na čelu Severne Koreje

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kim Džong Un je unuk osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga, a došao je na vlast posle smrti oca Kim Džong Ila

U Severnoj Koreji je počela obuka Kim Ju Ae, najstarije ćerke lidera Kim Džong Una kako bi ga jednog dana nasledila na mestu šefa države.

Kako je preneo Dojče vele, pozivajući se na južokorejsku novinsku agenciju Yonhap, njena obuka je počela nakon što je sa ocem viđena nekoliko puta u javosti u poslednjih nekoliko godina.

Kim Džong Un je unuk osnivača Severne Koreje Kim Il Sunga, a došao je na vlast posle smrti oca Kim Džong Ila.

Obaveštajni izvori u Seulu navode da se malo zna o porodici Kim Džong Una, koji se nalazi na čelu jedne od najzatvorenijih država na svetu. Veruje se da on sa suprugom Ri sol Ju ima troje dece. Njihova imena nikada zvanično nisu saopštena, a za Kim Ju Ae se čulo na Zapadu nakon što je o njoj govorio Denis Rodman.

Naime, poznati američki košarkaš posetio je Kim Džong Una 2013. godine u Pjongjangu. Lider Severne Koreje, koji se školovao u Švajcarskoj, veliki je ljubitelj američke NBA lige. Veruje se da Kim Ju Ae ima 11 ili 12 godina.

Južnokorejski izvori navode da je njeno pojavljivanje u javnosti posledica želje Kim Džong Una da porodicu predstavi kao monarhiju ali i da ujedno ućutka potencijalne rivale za presto unutar Pjongjanga.

(Telegraf.rs)

Video: Festival piva u Severnoj Koreji je najjeftiniji na svetu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA