Tragedija razdvojila brata i sestru, sudbina ih spojila: Zaljubili se ne znajući da su rod, usledio horor

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Deset godina nakon tragične nesreće i raspada njihove porodice slučajno je upoznala polubrata ne znajući da su u rodu. Tada je krenulo njihovo intezivno druženje i Janis se ubrzo strasno zaljubio u Elenu

Pre više od pola veka, tačnije 30. septembra 1968. godine, dogodila se jedna od najvećih železničkih nesreća u kojoj je stradalo više od 30 ljudi, a povređeno je više od 100. Život u nesreći su izgubili roditelji Janisa (14) i Elene (3) iz sela na Peloponezu. Oni su bili u Pirgosu, gde su glasali za usvajanje novog ustava Grčke. Negde na putu za Atinu, kod stanice Derveni, na voz u kojem je bilo preko hiljadu ljudi, naleteo je drugi putnički voz.

Tadašnje novine prenosile su šokantne slike i priče sa mesta tragedije, među kojima se posebno izdvajala priča o "malom heroju".

Bilo je nešto posle 18 časova kada je voz iznenada stao na krivini železničke pruge, odmah ispred stanice Derveni. Nastalo je komešanje i kako se ispostavilo, jedna žena se osećala loše i povukla je sigurnosnu polugu. Janis je počeo da se osvrće oko sebe i odjednom je kroz prozor ugledao drugi voz koji im se približavao velikom brzinom.

Prateći svoj instinkt, 14-godišnjak je zgrabio svoju mlađu sestru u naručje i skočio iz vagona. Deca su se izvukla sa lakšim povredama, ali su im majka i očuh tragično poginuli u teškom sudaru dva voza. Par je bio među 34 poginula putnika u jednoj od najsmrtonosnijih železničkih nesreća u Grčkoj.

Sledeći dan je za brata i sestru bio izuzetno težak, jer su se zbog nesreće razišli. Nekoliko meseci kasnije, Elenu je usvojio par iz Atine, dok je Janis bio smešten u kuću rođaka u Pirgos Iliasu, gde je njegov otac umro nekoliko godina ranije.

Janis je bio adolescent koga je bilo teško ukrotiti i on je odlučio da napusti selo kako bi se obogatio u Atini. U prestonicu je došao sa namerom da radi, ali je završio u zatvoru kada je uhapšen zbog sitne krađe.

Nakon što je odslužio kaznu, mladić je odlučio da počne iznova i zaposlio se kao građevinar i vodoinstalater. Međutim, ubrzo je upao u nove probleme, nakon što je ponovo uhvaćen zbog krađe i osuđen na 4 godine zatvora.

Elenina veza sa bratom

Elena je, s druge strane, odrasla u konzervativnom okruženju. Imala je 13 godina kada su njeni usvojitelji odlučili da joj kažu istinu. Pričali su joj o njenim biološkim roditeljima, njenom polubratu, njenoj nesreći i njenom usvajanju. Elenin svet se raspao. Nije mogla da se nosi sa otkrićima koja su uništila sve što je do tada imala. Zbog saznanja je imala psihičke probleme i nestajala je iz kuće na 24 sata, bez ikakvih naznaka da je živa ili da se nekome javi.

Deset godina nakon tragične nesreće i raspada njihove porodice slučajno je upoznala polubrata ne znajući da su u rodu. Tada je krenulo njihovo intezivno druženje i Janis se ubrzo strasno zaljubio u Elenu.

Kada su Elenini usvojitelji saznali za njenu vezu sa bratom bili su šokirani i na sve načine pokušavali da ih razdvoje. Uostalom, kako je kasnije rekao jedan porodični prijatelj, oni su hteli da Elenu udaju "za nekog naučnika".

Elena je od Janisa tražila da raskinu nebrojeno puta, ali je mladić insistirao da se njihova emotivna veza nastavi. Početkom 1983. godine, Elena je odlučila da se zauvek rastave zamoliila ga da poštuje njen izbor.

Janis, tada 29-godišnjak, imao je osećaj da mu se ceo svet srušio. Ni pod kojim okolnostima nije mogao da zamisli svoj život bez Elene i trudio se da je ubedi da ponovo budu zajedno.

U podne 11. februara 1983. godine, oni su se sreli u Omoniji. Nadao se da će uspeti da je natera da se predomisli i ponovo budu zajedno. Sa njegovim motociklom otišli ​​su na šumski put koji vodi od Kaisariani do Glika Nera Paiania.

Njegov pokušaj da se pomire nije urodio plodom zbog čega je mladić doživeo "pomračenje".

Zadavio ju je čarapama i kaišem, a zatim je udario kamenom po glavi. Odmah nakon toga je otišao ne osvrćući se. Nekoliko sati kasnije, građevinar koji je prolazio pored tog područja u svom automobilu bio je užasnut videvši, na kraju zemljanog puta, telo mlade žene. Muškarac je obavestio policiju koja je stigla na lice mesta. Prva procena je bila da je žena bila mrtva manje od 24 sata, a medicinski veštak je u svom izveštaju naveo da je "reč o zločinu koji je učinjen sa posebnom surovošću".

"Bio sam pijan", rekao je Janis posle zločina, objašnjavajući kako je izgubio kontrolu i ubio 18-godišnju Elenu.

Devojka je pronađena leđima okrenutim ka zemlji, sa spuštenim pantalonama, pocepanim donjim vešom, bluzom navučenom do grudi i polomljenim satom koji je stao u 6 minuta posle 16 časova.

"Zadavio sam je da je ne bih izgubio"

Iako su prve procene govorile o seksualnom zločinu, forenzički izveštaj je to isključio.

Identitet Elene Marinu otkriven je nekoliko dana kasnije, kada je njena porodica uznemireno tragala za njom.

Nakon sedam dana, 18. februara 1983. godine, uhapšen je njen 29-godišnji polubrat Janis Cucikos, koji je priznao da je ubio 18-godišnjakinju zbog ljubomore.

"Zadavio sam je da je ne bih izgubio", rekao je 29-godišnjak na sudu.

"Nisam znao šta radim. Želim da umrem“, rekao je i dodao da su za sve krivi ljudi koji su ih u detinjstvu razdvojili.

Mešoviti sud u Atini osudio je Janisa Cucikosa na doživotnu kaznu zatvora. U decembru 1990. godine kazna je preinačena jer su sudije prepoznale iskreno kajanje, usled čega je drugostepeno osuđen na 21 godinu zatvora.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA