Rođaci brane tinejdžera koji je pregazio Marijinu decu: "On je još dečak, seo je da se malo provoza"

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Operacija Marijine ćerke je trajala više od deset sati i, iako su lekari uspeli da joj ponovo prišiju nogu, posle nekoliko sati su ipak morali da je amputiraju

Rođaci tinejdžera (16), koji je na parkingu u rumunskom gradu Pantelimonu automobilom ubio dečaka i teško povredio njegovu sestru, a potom pobegao sa mesta nesreće, tvrde da on nije kriv za tragediju.

Dečak (7) je na licu mesta proglašen mrtvim, dok je devojčica (9) sa teškim povredama hitno prevezena u bolnicu. Tamo su je lekari satima operisali i uspeli su da joj prišiju nogu koja joj je otkinuta u nesreći, ali je nakon nekoliko sati došlo do pogoršanja njenog stanja, zbog čega su joj nogu na kraju ipak amputirali.

Do nesreće je došlo tokom vikenda, kada je tinejdžer automobilom udario u četiri parkirana vozila, a zatim je pokosio dečaka i devojčicu koji su bili na trotinetu.

Iza njih je na drugom električnom trotinetu bila majka Marija, koja je sa nevericom posmatrala užas.

"Sve se odigralo brzo. Udario je u moj automobil koji je vukao, a zatim je udario u decu. Na nadzornim kamerama se vidi kako su brat i sestra počeli da se povlače", rekao je vlasnik jednog od oštećenih automobila.

On je zatim rekao da je čuo jauke.

"To je bila njihova majka. Deca su pala. Tu gde ja sad stojim se desila strahota. Tuga! Deca su bila zgnječena, svuda je bilo krvi", dodao je on.

Na lice mesta su ubrzo došli lekari Hitne pomoći koji su pokušali da reanimiraju decu.

Dečaka na žalost nisu uspeli da spasu, dok je devojčica sa teškim povredama prevezena u bolnicu.

Njena operacija je trajala više od deset sati. Iako se juče pojavila vest da su lekari uspeli da spasu nogu devojčici, zbog pogoršanja stanja su ipak morali da je amputiraju.

Za to vreme krivac je iskoristio priliku i pobegao s mesta nesreće.

Nadzorne kamere snimile su počinioca i njegovog suvozača kako beže kroz park. Posle tri sata bekstva, mladić se sam predao u policiji.

On je saslušan u policiji i na teret mu se stavlja ubistvo iz nehata, nanošenje teških telesnih povreda, napuštanje mesta nesreće i vožnja bez dozvole. Nezvanično, on je deo kriminalne bande "Bratieni", čiji su pripadnici u više navrata bili pod istragom zbog krađa i ilegalnog poslovanja sa metalom.

"On je još dečak, ima 16 i po godina. Seo je za volan da se provoza", rekao je njegov rođak.

Njegova sestra takođe tvrdi da on nije kriv.

"Nije kriv i tačka. Ne želim da pričam o tome", rekla je sestra.

Njegovom suvozaču, koji je imao vozačku dozvolu, takođe preti zatvorska kazna od tri i po godine.

Rumunija spada u države EU sa najviše saobraćajnih nesreća. U proseku pet osoba dnevno pogine u saobraćajnim nesreća,a a najmanje desetoro njih završi sa težim telesnim povredama.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    31. jul 2024 | 08:56

    Ma nije kriv i tačka bre! Šta su imala ta deca tuda da idu i ti svi ljudi da parkiraju ispred njega kad on resi da se provoza bez dozvole?Odmah svi da se kazne i da mu plate za pretrpljeni strah!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA