Kupači se žale na peckanje širom Grčke i Jadrana, a voda čista: "Posle krene svrab"

Kupači prilikom ulaska u vodu dožive peckanje koje kada izađu na obalu kreće da svrbi ali spontano nestaje nakon kupanja i sušenja kože. Na koži ne ostaje vidljiva iritacija, niti bilo kakav osip ili slično

Komentari

  • Tsla

    31. jul 2024 | 06:56

    Kada voda dostigne 29-30 stepeni bakterije kolo vode,Jadran je prepun fekalija tako da od teorije čiste vode nema ništa! Takodje ovde navedene teorije nekakvih metala ne dolaze u obzir.

  • Kole

    30. jul 2024 | 11:43

    Pecka aluminijum

    • 30. jul 2024 | 12:27

      Odin

      @Kole

      Kakav aluminijum, sta pricas ?

    • 30. jul 2024 | 17:19

      Jozza

      @Kole

      Onaj što zasejavaju sa neba. Analize zemljišta i vode pokazuju višestruko veće koncentracije u odnosu na pre 10-ak godina

    • 31. jul 2024 | 01:39

      Boca71

      @Kole

      Pobogu čoveče u kojoj ti teoriji zavera gajiš i to malo mozga .Pa tebi i pred tobom da se uzme kap mora i da je pogledaš pod mikroskopom tvoj ostatak mozga to ne bi mogao da prihvati.Vi ravnozemljaši ,anti vaksrri i teoretičari zavere kao da nikada niste bili u školi na času Biologije ,pročitali nešto iz biološke nauke ,gledali neku naučnu emisiju koja se bavi prorodom?Kako te nije sramota da ovako javno lupetaš .Hajde da "si u pravu" kako objašnjavaš da aluminijum pecka a da ne ošteti kožu ako ćeš kojim slučajem da kažeš da je grebe pa svrbi zbog morske slane vode? Možeš li da objasniš kako taj aluminijum koji seju iz aviona nas ne pecka kada pada svuda po nama ili je u kišnim kapima?Možeš li da objasniš kako te ne pecka kada koristiš aluminijumsku foliju u domaćinstvu ili pržiš jaja ili meso u aluminijumskom tiganju ili otvaraš aluminijumska vrata ili prozore ili pipaš aluminijumski radijator osim sko nisi nakupio statički elektricitet ako znaš šta je to i kako nastaje ,a možda ne znaš ni to jer nisi tada bio na času fizike u osnovnoj ?

    • 31. jul 2024 | 12:55

      Lucky

      @Kole

      Nije Kolenrekao da zasejavaju aluminijum s neba,vec da zasejavaju s neba! Sta zasejavaju Kole nije rekao! Takodje za Jadransko more puno fekalija,zale se i po Grckoj! Inace plaktoni su hrana morskim zivotinjama,ima ih i u izuzetno hladnim vodama! Pitanje je koja je vrsta a kakve su posledice po coveka od njih , nije ispitano! Nisam cuo da se ljudi zale jos na nekim mestima pa treba traziti drugacije analize vode a ne samo mikroskopske! Da amerikanci muvaju sve i svasta ,to je cinjemicaa ne teorija zavere! Kad se radi analiza vode ,mora se raditi bioloska ali i hemiska analiza! Ono sad, ja sam biolog pa mozda neko ko gleda naucne emisije zna bolje! Postoje mikroorganizmi koje obican mikroskop ,ne moze uociti a vidljivi su tek posmatranjem na elektronskom gde su uvecanja i do milion puta! Sto se bistrine tice,to nije nikakav pokazatelj za kvalitet vode! Mnoge kiseline su bas izuzetno prozracne ( bistre) ipak rastvore materiju za nekoliko sekundi! Institut,,Rudjer Boskovic,,u Rovinju??? A on bio Srbin katolik i sa prostora je danasnje hrvatske??? To sto naglasavam Srbin katolik,tako se sam izjasnjavao!!!Inace je naucnik i profesor,drzao je katedre na vise italijanskih instituta i bio je izuzetno postovan od strane struke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA