Britanci upozoreni da napuste Liban i ne putuju u zemlju: "Situacija se brzo odvija"

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Lami upozorio britanske državljane da napuste Liban i ne putuju u zemlju

Britanski ministar inostranih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da britanske vlasti savetuju britanskim državljanima da napuste Liban i da ne putuju u zemlju.

"Situacija se brzo odvija", napisao je on na platformi X (Tviter).

Prema njegovim rečima, osoblje Kancelarije za inostrane i poslove Komonvelta (FCDO) radi danonoćno da bi osiguralo bezbednost britanskih državljana.

U napadu izraelske bespilotne letelice u okolini grada Šakra, na jugu Libana, danas su poginule dve osobe, a ranjene tri, uključujući i dete, saopštila je libanska civilna odbrana, dok je Hezbolah naveo da je u tom napadu ubijen njihov pripadnik.

Hezbolah je saopštio da je poginuo Abas Salami, pa je broj ubijenih militanata te grupe od početka rata u Gazi porastao na 383, preneo je Tajms of Izrael.

On je prvi operativac ubijen u napadu izraelskih oružanih snaga od subote, kada su poginula četiri pripadnika elitne snage Hezbolaha, Radvana, što je podstaklo tu grupu da izvede raketni napad na mesto Madždal Šams na Golanskoj visoravni u kojem je poginulo 12 dece.

Kako je preneo Rojters, spasilačka služba nije precizirala da li su poginuli u napadu dronom vojnici ili civili.

Agencija navodi da je ovo bio prvi izraelski napad na Liban posle napada na Golansku visoravan u kojem je poginulo 12 dece na fudbalskom terenu za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.

Ta militantna organizacija koja deluje iz Libana negirala je da je odgovorna za napad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vežbali na psima pucanje, a oni i dalje veruju ljudima: Ovo je priča o kerušama Megi i Mili

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA