Rus u Sankt Peterburgu osuđen zbog vređanja Putina

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Rus u Sankt Peterburgu osuđen zbog vređanja Putina

Rus koji je u februaru priveden zbog vređanja ruskog predsednika Vladimira Putina osuđen je danas na godinu dana zatvora, saopštila je zajednička pres-služba sudova Sankt Peterburga.

On je optužen da je 17. februara ove godine ispisao uvredljive grafite na zidu trafo-stanice na račun predsednika Rusije, a sud ga je proglasio krivim za vandalizam motivisan političkom mržnjom, prenosi ruski portal "Argumenti i fakti".

Takođe, ruski mediji su danas objavili da je na Krimu priveden muškarac koji je navodno po drugi put uvredio Putina i izrazio želju da sarađuje sa Službom bezbednosti Ukrajine (SBU).

Reč je o Volodimiru Poplavskom, koji je prvi put priveden nakon što je uživo na društvenim mrežama rekao da je "spreman da sarađuje sa SBU", a zatim je bio prinuđen da se izvini zbog toga.

Mesec dana nakon incidenta, čovek je u video-obraćanju na društvenoj mreži vređao predsednika Rusije i rekao da čeka dolazak Ukrajine, nakon čega mu je određen pritvor i njegov slučaj upućen sudu na dalje razmatranje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Putem SMS poruka upozoravanje na vremenske nepogode: Uskoro za sve građane u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile kuvar

    30. jul 2024 | 03:43

    Pustite vi politku. Da znate kake sam napunio šampinjone sa gudom sirom i to dimljenim i poso odozgo Kopra. Uh I to sve u umaku od tomata ili rajčice

  • Nikolas

    30. jul 2024 | 07:28

    RUSIJA NIJE SRBIJA PA DA MOZES DA VREDJAS KOGA ZELIS I NEODGOVARAS NIZASTA!!! NEMA NI NA ZAPADU VREDJANJA BEZ POSLEDICA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA