Filipov otac se izvinio za ono što je rekao nakon Đulijinog ubistva, pa otkrio u kakvom je stanju njegov sin

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Početak suđenja Filipu Tureti zakazan je za 23. septembar

Nikola Tureto, otac Filipa Turete koji je pre sedam meseci ubio bivšu verenicu Đuliju Čeketin, izvinio se zbog onog što je izgovorio kada je prvi put video sina u zatvoru.

"Ne bih ponovo izgovorio te reči. Te stvari se ne govore ni u šali. Želeo bih da ljudi shvate da je to izgovorio jedan očajni otac koji je želeod a spreči svog sina da počini samoubistvo. Sada me je jako sramota zbog toga", rekao je Nikola.

On se oglasio nakon što su u javnosti objavljeni delovi razgovora koje je vodio sa sinom u zatvoru u Veroni nakon Filipovog izručenja.

"Uradio si nešto loše,a li ti nisi mafijaš.Ti nisi neko ko ubija ljude, to je bio trenutak slabosti. Ti nisi terorista. Nisi jedini koji je to uradio, dogodilo se još 200 drugih femicida", izgovorio je tada Nikola sinu.

Nikola je u intervjuu za italijanske medije ispričao da je to izgovorio jer nije znao kako da se nosi sa onim što je učinio njegov sin.

"Rekao sam sve te gluposti. Kao roditelj sam se trudio da svoje dete održoim u životu kako bi mogao da odluži kaznu", pravdao se Filipov otac.

Na pitanje novinara da li je od novembra razgovarao sa sinom, Nikola odgovara:

"Sada shvata šta je uradio. Želi da odluži kaznu za ono što je učinio. Ne želi da beži od odgovornosti", ispričao je neutešni otac.

On i njegova supruga su poslednjih dana na meti osuda.

"Moja supruga i ja smo tek nedavno smogli snage da se vratimo na posao. Ovi meseci su bili jako teški za nas. Pokušavamo da skupimo snagu zbog našeg drugog deteta", kazao je on.

Početak suđenja Filipu Tureti zakazan je za 23. septembar.

Njemu se na teret stavlja teško ubistvo, a kao otežavajuća okolnost uzeće se otmica, brutalnost u izvršenju zločina, skrivanje tela, uhođenje i bekstvo nakon ubistva.

Podsetimo, Đulija, koja je ranije bila verena za Filipa nestala je 11. novembra prošle godine, a bilo je poznato da je otišla da se vidi sa njim. Đulija i Filip su raskinuli u avgustu, ali su navodno ostali u dobrim odnosima. Kobnog 11. novembra Đulija je izašla iz kuće oko 18 sati i ušla u njegov crni fiat punto.

Poslednji put su viđeni kako sede u restoranu brze hrane u tržnom centru u Margeri oko 20 sati, nakon čega im se gubi svaki trag.

Sigurnosne kamere su u nedelju 12. novembra snimile Filipovo vozilo u Austriji. On se sumnjiči da je Đuliju ubio nedaleko od granice zadavši joj više uboda nožem. Njeno telo je potom bacio sa litice nedaleko od Piankavala, poznatog skijaškog centra.

Veruje se da je ubistvu prethodila svađa. Viđeni su kako se svađaju u automobilu, nakon čega je Filip navodno udario šamar Đuliji. Ona je tad besna izletela iz vozila, a on je potrčao za njom. U sledećem trenutku je grabi za kapuljaču i krvnički je udara, a vrlo verovatno i ubada nožem.

Đulija je tada pala na pločnik sva u krvi. Filip je tad navodno uzeo da je vuče za noge, a onda je Đuliju ugurao u gepek.

Potom je odvezao automobil nekih 100 kilometara do veštačkog jezera, gde je njeno telo i bacio sa litice. njeno telo pronađeno je nekoliko dana kasnije.

Filipa je krajem novembra u Nemačkoj uhapsila saobraćajna policija. On je priznao zločin, izručen je Italiji i od tada se nalazi u zatvoru u Veroni.

(Telegraf.rs)

Video: Bivši advokat osuđen na doživotnu robiju za ubistvo žene i sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA