Poznato da li su mladiću, kojeg je ugrizla ajkula, spojili nogu sa ostatkom tela: Oglasio se na Instagramu

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Njegova odsečena noga je bila izbačena na australijsku obalu a meštani su je oprali i stavili na led kako bi ostavili mogućnost da je doktori ponovo pričvrste za telo

Surferu Kej Mekenziju (23), koji je preživeo napad ajkule u Novom Južnom Velsu, noga neće biti pričvršćena za telo, javljaju mediji.

Njegova odgrižena noga bila je izbačena na australijsku obalu, a meštani su je oprali i stavili na led kako bi ostavili mogućnost da je doktori ponovo prišiju za telo. Za sada, doktori nisu u mogućnosti da obave operaciju, ali razlozi za to još nisu poznati.

Portparol lokalnog zdravstvenog okruga gde se Mekenzi leči nije želeo da komentariše da li je pokušana operacija, pozivajući se na privatnost pacijenata, piše BBC.

Mladiću je nakon napada odmah pružena pomoć i stavljen mu je podvez da bi se zaustavilo krvarenje.

Trenutno se nalazi u bolnici odakle je svoje pratioce detaljno izvestio o napadu ajkule.

"Biti ovde, to je divno, držim svoju ženu Evu za ruku, porodica je sve za mene", rekao je i dodao da će se vratiti u vodu jako brzo.

Surfer se zahvalio javnosti na donacijama koje je dobio preko stranice GoFundMe zahvaljujući kojim će moći da plati vrtoglavo velike bolničke račune.

"Pre nekoliko dana sam preživeo ludi napad ajkule (najveća ajkula koju sam ikada video) što je bila veoma ozbiljna scena i uplašila me je, ali za sve vas ljude dobrog srca, svi ste legende, vaša podrška mi je značila apsolutno sve. Tako je kul videti toliko lepih ljudi koji me podržavaju", oglasio se surfer u objavi na Instagramu.

Nakon procene fotografija povreda, biolozi iz Novog Južnog Južnog Velsa veruju da je bela ajkula od tri metra izvela napad i da je nanela teške povrede desnoj nozi surfera.

Policajac koji nije bio na dužnosti i šetao je psa, reagovao je brzo i vezao povodac oko njegove noge kako bi zaustavio krvarenje.

Ovim postupkom sačuvao mu je život do dolaska bolničara.

(Telegraf.rs)

Video: Dr Snežana Polovina o preventivnim pregledima za građane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA